SEGRE

Investigadors confirmen una capa oculta en el nucli de la Terra

Les seues propietats distintives poden apuntar a un esdeveniment dramàtic i desconegut en la història del planeta, segons els autors del treball

Portada del 'Journal of Geophysical Research: Solid Earth'

Portada del 'Journal of Geophysical Research: Solid Earth'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de l’ANU (Australian National University) han confirmat amb el rastreig de milers de models numèrics l’existència d’un "nucli més intern" en les profunditats la Terra. L’autora principal de l’estudi, la investigadora Joanne Stephenson, diu que si bé aquesta nova capa és difícil d’observar, les seues propietats distintives poden apuntar a un esdeveniment dramàtic i desconegut en la història de la Terra.

"Trobem evidència que pot indicar un canvi en l’estructura del ferro, la qual cosa suggereix potser dos esdeveniments de refredament separats en la història de la Terra", va dir Stephenson en un comunicat.

"Els detalls d’aquest gran esdeveniment són encara una mica misteriosos, però hem agregat una altra peça del trencaclosques quan es tracta del nostre coneixement del nucli intern de la Terra".

Stephenson diu que investigar l’estructura del nucli intern pot ajudar-nos a comprendre’n més sobre la història i l’evolució de la Terra.

"Tradicionalment ens han ensenyat que la Terra té quatre capes principals: l’escorça, la capa, el nucli extern i el nucli intern. La idea d’una altra capa diferent es va proposar fa un parell de dècades, però les dades no han estat gaire clares.

"Solucionem això mitjançant l’ús d’un algoritme de recerca molt intel·ligent per rastrejar milers de models del nucli intern. És molt emocionant, i podria significar que hàgim de tornar a escriure els llibres de text!".

La investigació ha estat publicada al 'Journal of Geophysical Research: Solid Earth'.

tracking