SEGRE

L'Aplec del Caragol, ajornat de nou per la crisi sanitària

La Fecoll ha decidit posposar-lo al setembre, si la situació sanitària és favorable, tot i que organitzarà activitats al maig

Una imatge de l'edició 2019 de l'Aplec del Caragol.

Una imatge de l'edició 2019 de l'Aplec del Caragol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida ha acordat posposar de nou la celebració de la seua festa, que es fa habitualment al maig, i ajornar-la fins el 3, 4 i 5 de setembre si la situació sanitària és favorable.

L'any passat, la federació de colles va haver d'ajornar l'Aplec a l'octubre per, més tard, suspendre'l definitivament a causa de les restriccions per la pandèmia. "La realitat és que el procés de vacunació és lent i ple de dificultats, tot i que sembla que és efectiu en els col·lectius on s'han aplicat fins al moment. I encara, tots plegats haurem de fer un esforç com a societat, que esperem que sigui l'últim, per vèncer aquesta pandèmia que ens deixarà marcats per la resta de les nostres vides", expliquen els responsables de la Fecoll.

Ara, la junta de l'entitat ha decidit ajornar la celebració de l'Aplec del Caragol de Lleida –amb actes previstos durant els dies 21, 22 i 23 de maig de 2021–, "donat que no es preveu disposar de les condicions per poder-lo organitzar seguint les recomanacions vigents de les autoritats sanitàries per aquest tipus d'actes multitudinaris".

Les noves dates de 3, 4 i 5 de setembre seran confirmades a finals de juliol. "Llavors s'avaluarà si la situació ha millorat i es pot adaptar la celebració de l'edició 2021 de l'Aplec als requeriments vigents en les dates esmentades o, per contra, cal prendre la decisió de cancel·lar-lo definitivament i emplaçar la nova convocatòria al mes de maig del 2022", afirma la Fecoll.

No obstant, la Fecoll estudiarà accions "per mantenir viu l'esperit de l'Aplec durant tot el maig". "Iniciatives per fer viure l'Aplec, com el gaudim tots als Camps Elisis any rere any, fent-lo extensiu a tota la ciutat i el territori. Volem omplir els carrers de Lleida d'alegria i germanor, una convivència i una estima viscuda, aquest cop, des de la distància i amb mascareta, però que esdevingui un motiu d'orgull lleidatà i una mirada al futur plena d'esperança i optimisme", conclou el comunicat.

tracking