SEGRE

Neix una nova línia de Whatsapp exclusiva per a dones lesbianes i bisexuals

Una iniciativa que pretén facilitar les denúncies d'aquest col·lectiu

Prop de dos-centes persones van desfilar per Lleida i van portar, amb orgull, els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+.

Prop de dos-centes persones van desfilar per Lleida i van portar, amb orgull, els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons els estudis realitzats per part de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya sobre l’Estat de la LGTBI-fòbia, el registre d’incidències per lesbofòbia i bifòbia és menor. Aquesta tendència és conseqüència d’una doble discriminació que pateix aquest col·lectiu, una pel fet de ser dona i l’altra pel fet de formar part del col·lectiu LGTBI. És per aquest motiu que l’OCH  presenta aquest nou servei, que s'activarà dijous 4 de març i que gestionarà el cos de voluntaris de l’OCH. Estarà actiu el primer dijous de cada mes de 18:00h a 20:00h.

Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori Contra l’Homofòbia ha declarat que: “és molt important donar eines específiques que facilitin la denúncia de les violències vers dones (cis o trans) lesbianes i bisexuals”. A més, afegeix que des de l’OCH es lluitarà perquè cap mena

d’incidència quedi impune.

Júlia González, graduada en Sociologia i coordinadora del servei declara que l’objectiu  és visibilitzar les violències lesbofòbiques i bifòbiques. "Construir un espai per a dones (cis i trans), on poder ser acompanyades per altres dones. Un espai on poder expressar els nostres malestars i denunciar les discriminacions viscudes", explica. El servei d'atenció està format i organitzat per dones activistes i professionals del voluntariat de l'OCH.

tracking