SEGRE

FESTEJOS TRADICIÓ

L'Aplec del Caragol, en temps mort

La FECOLL torna a ajornar la festa gastronòmica i la trasllada al 3, 4 i 5 de setembre || Per la “lentitud” en el procés de vacunació, que fa inviable la immunitat de ramat al maig

Imatge d’arxiu de l’última edició de l’Aplec del Caragol de Lleida, el 2019.

Imatge d’arxiu de l’última edició de l’Aplec del Caragol de Lleida, el 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encara que l’inici del procés de vacunació contra la Covid-19 havia de convertir el 2021 en l’any de l’esperança, els tres primers mesos han estat protagonitzats per una llarga llista de suspensions i ajornaments d’esdeveniments culturals, als quals ara es torna a afegir l’Aplec del Caragol.

Els organitzadors han decidit ajornar la festa gastronòmica per antonomàsia de la ciutat de Lleida al 3, 4 i 5 de setembre, sempre que la situació sanitària ho permeti.

Calculen poder confirmar aquesta nova data a finals de juliol, després d’avaluar si la situació ha millorat i si es pot adaptar la celebració a la normativa sanitària. Altrament, aquesta trobada multitudinària es cancel·larà definitivament.

Tanmateix, no és la primera vegada que l’Aplec del Caragol s’ajorna: l’any passat també es va posposar de maig a octubre i finalment va acabar suspenent-se a la tardor. En un comunicat, la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol va reconèixer ahir que l’any va començar amb l’esperança d’aconseguir la immunitat de grup, però el procés de vacunació és “lent” i no poden “posar en risc” la salut de les persones, en una festa “basada en la germanor dels grups, la interrelació de milers de ciutadans i l’acollida dels nombrosos visitants de tot arreu”.

La notícia va ser rebuda ahir amb “resignació” per part d’algunes de les colles, que comprenen la gravetat de la situació i esperen amb “il·lusió” el dia en què pugui tornar a celebrar-se un Aplec amb totes garanties de seguretat.

Des de l’Orde del Caragol, una de les penyes fundadores de l’Aplec el 1979 i que cada any reunia prop de 300 persones als seus dinars, van apuntar que “teníem assumit que la festa hauria d’ajornar-se a causa de les restriccions actuals, encara que lògicament és una notícia que ens entristeix”.

El cap de la colla, Josep Maria Valls, va explicar que “haurem de continuar esperant aquesta trobada amb il·lusió continguda i, ja que els dies de l’Aplec fa més de quaranta anys que estan marcats en roig al nostre calendari, aquest any tornarem a celebrar la festa des de casa”.

En aquesta mateixa línia, Núria Estruga, de la penya L’Esquellot, va destacar que “tenim moltíssimes ganes de tornar a reunir-nos i celebrar junts aquesta gran festa gastronòmica, per això se’m fa molt difícil imaginar un Aplec amb mascareta i distància de dos metres.

Esperem que en un futur pròxim tornem a la normalitat i puguem recuperar la festa en tota la seua esplendor”. Més enllà de l’ajornament d’aquest esdeveniment lúdic i cultural que reuneix milers de persones, la FECOLL va assegurar que al maig organitzaran diverses activitats, com ja es va fer l’any passat, per “mantenir viu l’esperit de l’Aplec, donar visibilitat als grups i als penyistes i promoure el consum de productes de qualitat i de proximitat”.

tracking