SEGRE

FELICITAT EN TEMPS DE CORONAVIRUS

Quina és la principal font de felicitat en temps de coronavirus?

La salut física i mental, els principis indicis d’una bona qualitat de vida

Quina és la principal font de felicitat en temps de coronavirus?

Quina és la principal font de felicitat en temps de coronavirus?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Resulta relativament recurrent escoltar la dita “Tres coses hi ha a la vida: salut, diners i amor”. Expressió que, al mateix temps, constituiria la tornada del clàssic tema dels Els Stop i que, encara ara com ara té una mica de veritat en la seua lletra.

I és que, si bé aquests tres elements no necessàriament són les úniques coses que ens poden fer feliços en el nostre dia a dia, sí que és cert que per a la majoria de persones (i per a algunes més que d’altres, per descomptat) són fonamentals.

Malgrat tot, cal tenir en compte una cosa que ha afectat, condicionat i modificat per complet les nostres vides; la situació de pandèmia a la qual estem sotmesos. Si bé és cert que la incidència de la felicitat mostra canvis significatius a molts països any rere any, en aquest cas, i malgrat els efectes derivats de la Covid-19, la prevalença de la felicitat a nivell agregat pràcticament 'no ha canviat respecte a l’any passat', o així ho indica l’estudi ‘Global Happiness 2020’, a càrrec d’IPSOS.

D’entre altres aspectes, l’esmentat estudi proposava diferents fonts de felicitat en potència (29, en concret) a prop de 20.000 enquestats en 27 països, concloent que el més important per ser feliç és “una bona salut física i mental”. A través d’un gràfic ofert per la plataforma digital Statista podem apreciar que, si bé un 55% del públic va seleccionar les esmentades opcions, aquesta resolució és, a més, especialment significativa, si més no tenint en compte la situació actual a la qual anteriorment ens referíem.

De la mateixa manera, i a tall respectiu, la resta d’opcions més seleccionades van ser la relació amb la parella i la felicitat que aporten els fills (amb un 49%), sentir que la vida realment té un sentit o propòsit (48%) i les condicions de vida (en referència a aspectes i necessitats com l’aigua, el menjar i l’habitatge, amb un 45%).

tracking