SEGRE

Un jove aranès aspira a guanyar un important premi de cuina estatal

Un jove aranès aspira a guanyar un important premi de cuina estatal

Un jove aranès aspira a guanyar un important premi de cuina estatal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrei Moravele, un alumne de l'Escóla d'Ostalaria Les-Val d'Aran opta a guanyar el IX Premio Promesas de la Alta Cocina amb la seua recepta “Balottine pijoért”.  El certamen, que està organitzat per l'escola de cuina Le Cordon Bleu Madrid, ofereix com a premi  una beca per estudiar al centre.

En aquesta edició, els estudiants havien d'elaborar la seva pròpia proposta a partir d'una elaboració comuna: una ‘ballotine’ de pit d'au amb guarnició de tartaleta de tomate ‘concassée’ i carxofes amb suc a l'estragó, completada amb una segona guarnició lliure amb productes de temporada y de la zona de cada candidat. En aquest cas, Andrei ha elegit un bescuit deshidratat de pebrot i bolets. "M'he presentat al premi perquè és una gran oportunitat de seguir els meus estudis i formació", explica el jove, de 18 anys. 

El dia 16 de març es donaran a conèixer els 10 finalistes que participaran en la gran final d'aquesta novena edició. Els 10 seleccionats hauran d'elaborar un altre plat i presentar-lo davant del jurat que en edicions anteriors ha estat presidit per xefs de referència com Martín Berasategui, Quique Dacosta, Joan Roca o Andoni Luis Aduriz, president de l'última edición.

El guanyador de la final rebrà una beca valorada en més de 23.000 euros per ampliar la seva formació en alta cuina a l'escola amb seu a la Universidad Francisco de Vitòria. El segon classificat també tindrà l'oportunitat d'estudiar un certificat valorat en més de 8.500 euros i, finalment, Le Cordon Bleu Madrid premiarà l'escola de el primer guardonat amb 1.500 euros per la seva dedicació i suport en tot el procés.

tracking