SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

L'alberg de Cervera seguirà amb el projecte d'ajuda social

L'associació Emaus té previst reobrir la llibreria Els Encants del Llibre

Alguns dels voluntaris a la cuina de l’alberg de la Sagrada Família de Cervera.

Alguns dels voluntaris a la cuina de l’alberg de la Sagrada Família de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alberg de la Sagrada Família de Cervera, gestionat des de fa un any per l’associació Emaus Rural de Granyena, que es va fer càrrec de l’històric edifici per adequar-lo com a alberg d’emergència social i per a l’allotjament de grups del Camí de Sant Jaume, ha aconseguit mantenir les 20 places destinades a emergències socials en un context trastocat per la Covid-19. En aquest període ha estat impossible obtenir cap benefici ni per l’allotjament de pelegrins, ni per les estades destinades puntualment a esdeveniments com el Curs Internacional de Música o l’Aquelarre.

La responsable del projecte, que no rep cap tipus de subvenció, Conchi Plaza, va declarar que “ha estat un any difícil i hem aguantat amb els ajuts econòmics de les monges, particulars, del bisbat i dels voluntaris”.

Com a balanç anual, s’ha mantingut des del juny amb una mitjana de 5 persones sense ingressos en règim de llarga estada. De la mateixa manera, des del setembre fins al desembre, van allotjar i van donar menjar a unes 14 persones amb emergències socials, de les quals van obtenir 8 euros diaris dels serveis socials. També ha estat important el lloguer de part de les instal·lacions per allotjar els estudiants del Centre Obert, “que ens ha permès mantenir la casa activa”, va comentar Plaza.

L’alberg, antiga seu de les monges de la Sagrada Família d’Urgell, està situat al carrer Major de Cervera, té una superfície de 400 metres quadrats i compta amb una capacitat per allotjar 70 persones.

Reobrir Els Encants del Llibre, pròxim projecte A l’espera de rebre el permís, l’associació també té previst reobrir ben aviat la llibreria Els Encants del Llibre, ubicada als baixos de l’antiga biblioteca al carrer Major de la localitat, i que la Paeria de Cervera va tancar el desembre de l’any passat. L’objectiu serà la venda de llibres procedents de donacions, a un euro, i ocupar persones en situació de risc d’exclusió social.

Alguns dels voluntaris a la cuina de l’alberg de la Sagrada Família de Cervera.

Alguns dels voluntaris a la cuina de l’alberg de la Sagrada Família de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

tracking