SEGRE

MÚSICA EUROVISIÓ

Blas Cantó reviu l'esperit de la seua àvia al videoclip de 'Voy a quedarme"

El cantant presenta aquest dilluns el videoclip que acompanya a la cançó amb què representarà Espanya a Eurovisió

Blas Cantó reviu l'esperit de la seua àvia al videoclip de 'Voy a quedarme

Blas Cantó reviu l'esperit de la seua àvia al videoclip de 'Voy a quedarme"EFE/Ángel Medina G./Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Blas Cantó ha presentat aquest dilluns el videoclip que acompanya a la cançó amb què representarà Espanya a Eurovisió 2021, Voy a quedarme, una producció senzilla en la qual l’artista murcià reviu l’esperit de la seua àvia morta durant la pandèmia i a la qual dedica el tema.

"És un viatge íntim als records bonics, a quedar-nos, a acompanyar-nos en el viatge... He volgut explicar la meua història", ha declarat ell mateix en declaracions recollides per RTVE, en les que afegeix que la cançó és "un cant d’amor universal i incondicional" que acaba amb una abraçada més important que mai.

Alicia del Viso, llicenciada en Belles Arts i formada en direcció de fotografia i realització, ha estat la realitzadora d’aquest videoclip que recorre les habitacions d’una casa antiga, ocupada per uns quants mobles buits, però on es percep la presència de la seua antiga propietària.

El públic va elegir el passat 20 de febrer en el programa Destino Eurovisión de La 1 la cançó amb què Blas Cantó participarà en la final de la 65a edició del certamen europeu el proper 22 de maig a Rotterdam.

Voy a quedarme, una balada composta pel representant espanyol  amb Leroy Sánchez, Daniel Ortega Dangelo i Dan Hammond, es va imposar per decisió dels espectadors a l’altre tema proposat, Memòria.

Sobre la seua creació va explicar a Efe que la va fer al maig, durant el confinament a casa de la seua mare a Múrcia, en un moment especialment dolorós, després de passar a més un episodi d’ansietat que l’animava a quedar-se en llit tot el dia.

"Estava perdent el meu pare. Tenia tantes coses per dir... Aquesta cançó em va fer plorar molt", va relatar Cantó, que va fer tres versions de la lletra per "treure de dins tot el que vaig patir".

Al novembre va tocar gravar-la a Madrid, just quan qui es moria era la seua àvia per la covid-19. "No podia cantar-la sense emocionar-me, però ara em sento fort, perquè és un 'em quedaré jo aquí' i no tant un demanar-te que et quedis tu, encara que hi ets, és igual que no sigui físicament. Per això per mi no és una cançó trista, sinó optimista", va explicar.

tracking