SEGRE

Espanya anuncia l'arribada de 4,8 milions de vacunes de Pfizer a l'abril

Diverses dosis de la vacuna de Pfizer.

Diverses dosis de la vacuna de Pfizer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha reiterat que a partir del segon trimestre d’aquest any es produirà un "increment molt important" en les arribades de vacunes a Espanya, concretament ha anunciat l’arribada el mes d’abril de 4,8 milions de dosi de la vacuna de Pfizer/BioNTech.

"Puc anunciar ja que Pfizer el mes d’abril subministrarà només ella 4,8 milions de vacunes entorn d’1,2 per setmana, això és un indici del que significarà l’increment només amb una vacuna d’una farmacèutica", ha assenyalat en una entrevista al programa 'Hoy po Hoy' de la cadena SER, des de l'Hospital Gregorio Marañón..

Així, es manté l’objectiu que el 70 per cent de la vacunació estigui vacunada a finals d’estiu, ja que afirma que, encara que s’han donat problemes en el primer trimestre amb les vacunes contractades, era l’esperat. "Ja sabíem que el primer trimestre de l’any anava a ser un trimestre que anava a estar caracteritzat per l’arribada limitada de dosi", ha afirmat, tanmateix ha destacat que si l’objectiu està entorn dels 8 milions de dosi, aquest s’està complint ja que ja s’han superat els 5 milions.

Per tant, l’indicador és que a partir del mes d’abril es produirà un increment molt important l’arribada de vacunes i, per això es treballa perquè la Comunitats Autònomes incrementin la seua capacitat. Així, ha aprofitat per "reconèixer públicament l’esforç i el treball" de totes les comunitat autònomes.

Quant al grups de vacunació ha recordat que l’objectiu ara és vacunar als majors de 80 anys, després als de 70 i 60 anys que són els col·lectius més vulnerables, així mateix espera que el Consell Interterritorial així com la Comissió de Salut Publica estableixi pacients amb més risc que han de prioritzar en la vacunació.

tracking