SEGRE

ESNOTICIA

Lara Nogueras Penabad: «Hi ha alguna cosa que impedeix que les dones puguem accedir als càrrecs de més responsabilitat»

Investigadora IRBLleida

«Hi ha alguna cosa que impedeix que les dones puguem accedir als càrrecs de més responsabilitat»

«Hi ha alguna cosa que impedeix que les dones puguem accedir als càrrecs de més responsabilitat»SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quin és el seu camp d’estudi a l’IRBLleida?

Actualment estic implicada en un projecte d’investigació sobre reposicionament farmacològic per al SARS-CoV-2, que ha vingut propiciat per la situació de pandèmia de coronavirus en la qual ens trobem. En un futur a curt termini, m’agradaria poder continuar amb aquesta línia d’investigació que m’està permetent adquirir coneixement d’un camp molt diferent del meu i, a llarg termini, m’agradaria poder seguir amb la investigació que feia precisament sobre la fisiopatologia de l’esclerosi múltiple.

Què la va impulsar cap a aquest sector?

Sempre he volgut entendre per què sorgeixen les malalties, per què els passen a unes persones i a d’altres no... i poder aportar el meu gra de sorra per comprendre millor el cos humà i, en concret, el cervell, que és l’òrgan que més m’ha apassionat sempre.

S’ha trobat dificultats pel fet de ser dona?

Les dificultats que he trobat fins al moment no tenen a veure amb el fet de ser dona, malgrat que la realitat del meu centre de treball és que hi ha moltes més dones en etapes predoctorals i postdoctorals però molts més homes liderant grups d’investigació i encapçalant els llocs de responsabilitat i de presa de decisions. Encara que jo no he viscut aquestes situacions de manera personal, sí que hi ha alguna cosa que impedeix que les dones puguem accedir als llocs de més responsabilitat.

La maternitat, considera que és un problema?

He vist que causa molt estrès a companyes de feina, ja que en un món tan competitiu ser mare i haver de perdre uns mesos de la teua carrera pot fer que et quedis enrere. Aquesta preocupació, en canvi, mai no l’he detectat en els meus companys de feina.

Què necessita la ciència per avançar?

Millorar el finançament públic. Invertir en ciència no és malgastar diners i si volem que la fuga de talents pari, l’única solució és incrementar els recursos, estabilitat i menys contractes precaris. És un treball vocacional i comptar amb més recursos és clau.

tracking