SEGRE

EUA

El president dels Estats Units, obligat a desfer-se dels seus gossos

Biden envia els seus gossos a Delaware després de l’atac a un membre de la seua seguretat

El president dels Estats Units, obligat a desfer-se dels seus gossos

El president dels Estats Units, obligat a desfer-se dels seus gossos(Estados Unidos) EFE/EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos gossos del president dels Estats Units, Joe Biden, i de la primera dama, Jill Biden, van ser traslladats de la Casa Blanca a Delaware, on la parella té la seua residència privada, després d’un atac a un membre de la seguretat presidencial, van informar aquest dimarts mitjans de comunicació.

Segons fonts coneixedores de l’assumpte, citades per la CNN, un dels dos pastors alemanys, Major, va mossegar a un membre de la seguretat de la Casa Blanca la setmana passada.

Es desconeix l’estat de la víctima, però l’episodi va ser prou greu com per traslladar Major i l’altre gos, Champ, a Wilmington (Delaware).

Major, de 3 anys, és el més jove dels dos pastors alemanys i de vegades se l'ha vist amb un comportament agitat, lladrant, saltant i "envestint" el personal i els membres de seguretat de la mansió presidencial, van dir les fonts a la CNN. Champ, que té 13 anys, és més lent a causa de la seua edat.

Preguntada aquest dimarts per l’incident, la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, va assenyalar a la cadena de televisió MSNBC que no disposava de dades específiques sobre això, encara que va subratllar que "Major i Champ són part de la família Biden".

"Van sovint a Delaware quan la primera dama viatja i s’estan adaptant a la seua nova casa", va apuntar.

"No tinc més informacions -va agregar Psaki-. Només sé que són membres estimats de la família (Biden) i per descomptat de la família de la Casa Blanca".

Champ va ser adquirit pel president i la primera dama després de l’elecció presidencial de 2008 en la qual l’exsenador de Delaware es va convertir en vicepresident del Govern de Barack Obama (2009-2017), i "Major" va ser adoptat el 2018.

Abans de la investidura de Biden com a president, el passat 20 de gener, la parella va anunciar que es mudaria a la Casa Blanca amb seus gossos i que portarien un gat.

Major és el primer gos sortit d’una gossera que ha viscut a la Casa Blanca, i tant a ell com a Champ, que Biden va adquirir d’un criador d’aquests animals, se’ls ha vist sovint jugant a la gespa de la mansió en les últimes setmanes.

També han aparegut al Despatx Oval, al costat del seu amo.

tracking