SEGRE

ART HASÉL

Un artista italià pinta un enorme retrat de Pablo Hasél a Nàpols

L'artista de carrer Jorit pinta un enorme retrat de Pablo Hasél a Nàpols

L'artista de carrer Jorit pinta un enorme retrat de Pablo Hasél a Nàpols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista de carrer italià Jorit ha pintat en una pista de bàsquet abandonada al barri de Bagnoli, a Nàpols (Itàlia), un enorme retrat del raper lleidatà Pablo Hasél per "donar suport a la seua lluita" perquè, explica a Efe, "no es pot empresonar un artista".

"Empresonar un artista és una cosa molt greu i tothom hauria de solidaritzar-se amb Pablo Hasél. No es pot empresonar un artista per una cançó o per un mural", ha dit avui el napolità nascut el 1990 i les obres del qual han format part d’exposicions a Roma, Berlín, Londres o Sídney.

El mural, de 15 x 10 metres, inclou la seua marca personal, dos ratlles roges, que ha pintat en aquest cas a les galtes de Pablo Hasél, condemnat a presó per delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries contra la Corona per les lletres de les seues cançons i l’empresonament de la qual va aixecar una onada de protestes a Lleida i altres ciutats.

"Quan vaig estar a Palestina vaig estar arrestat durant un dia en una presó israeliana perquè estava pintant un mural amb la cara d’Ahed Tamimi", va dir el Jorit sobre la jove palestina que va ser detinguda després d’enfrontar-se quan tenia 11 anys a un grup de soldats durant uns aldarulls en els quals van ser agredits alguns dels seus familiars.

L’artista va recordar Tamimi per explicar per què va decidir pintar aquest mural, per "donar suport a aquesta causa i aquesta lluita per Pablo Hasél", perquè el raper lleidatà té "un pensament proper" al seu, va dir a Efe.

"La solidaritat internacional és molt important i Espanya és un país germà d’Itàlia", va afegir i per això va decidir pintar aquest mural, en suport a Hasél, com han fet "altres artistes italians com Zerocalcare o la Banda Bassotti".

El napolità va decidir col·locar la seua obra al barri napolità de Bagnoli perquè és "un barri molt popular i molt obrer, un barri treballador i d’esquerres, però la seua indústria ara està tancada i cada vegada ho és una miqueta menys".

"Bagnoli està molt centrat en les temàtiques socials i els drets dels treballadors, i la ciutadania estava recuperant aquest espai, per la qual cosa em vaig proposar de fer un dibuix en aquest camp", va afegir.

tracking