SEGRE

POLÈMICA CORONA BRITÀNICA

La reialesa britànica, a plena llum

Meghan i Harry concedeixen la primera entrevista després de la ruptura amb la Casa Reial i acusen Buckingham de racisme || La duquessa de Sussex diu que preocupava el color de pell del seu fill

El príncep Harry i Meghan Markle durant l’entrevista presentada per la televisiva Oprah Winfrey.

El príncep Harry i Meghan Markle durant l’entrevista presentada per la televisiva Oprah Winfrey.CBS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La duquessa de Sussex, Meghan Markle, va confessar que durant el temps que va passar amb la família reial britànica va tenir pensaments suïcides, alhora que va denunciar al costat del seu marit, el príncep Harry, el racisme a la institució monàrquica britànica i va fer una comparació entre la seua situació i la de la princesa Diana. Durant la tan anticipada entrevista emesa per la cadena nord-americana de televisió CBS, Harry i Meghan, en una conversa íntima amb la presentadora Oprah Winfrey, també van acusar la Casa Reial britànica de crear mentides sobre ella.

La duquessa va assegurar que es va sentir “aïllada, solitària i mancada de suport”, una cosa que li va motivar els pensaments d’acabar amb la seua pròpia vida, i va revelar que a dins de la família reial hi va haver preocupació per “com de fosca seria la pell d’Archie quan naixés”, a causa de l’ascendència de raça mixta de Meghan. Amb referència al fill, Archie, el matrimoni va detallar la seua preocupació perquè no ha rebut cap títol reial, ni en conseqüència, l’equip de seguretat corresponent.

Meghan va parlar dels rumors sobre la seua relació amb la duquessa de Cambridge, per assegurar que la història “va anar al revés”, i que va ser Kate la que la va fer plorar abans del seu casament, un episodi que la duquessa va considerar com el començament “de l’assassinat del meu personatge” a la societat britànica. Per la seua banda, Harry va justificar la decisió d’abandonar la Casa Reial per por que “la història es repeteixi”, amb referència a la seua mare, la princesa Diana, i per la “falta de suport i comprensió”, i va confessar sentir-se atrapat “dins del sistema”, com també ho estan el seu pare i el seu germà, va afegir.

Tanmateix, en un fragment inèdit de l’entrevista que la cadena nord-americana va emetre ahir al matí, el príncep va reconèixer que el racisme va tenir “un gran paper” en la decisió d’abandonar la Casa Reial i mudar-se als Estats Units. En aquest context, el príncep va carregar contra la premsa britànica i va subratllar que és “intolerant, específicament els tabloides”.

“Lamentablement, si la font d’informació és intrínsecament corrupta, racista o parcial, això es filtra a la societat”, va assenyalar. De la família reial, que va descriure amb la paraula “sistema”, va dir que és un “ambient tòxic” a causa de la “relació, control i por” que infereix la premsa sensacionalista britànica.

En aquest sentit, va dir que “no està segur” de si el príncep William, segon a la línia de successió al tron, vol deixar el “sistema” de la família reial. Els ducs també van aprofitar per anunciar que esperen una nena per aquest estiu.

Van renunciar al títol d’alteses reials i a qualsevol fons públic El príncep Harry i la seua esposa, Meghan Markle, van deixar de ser alteses a començaments de l’any passat, moment en què van deixar de rebre fons públics a canvi de poder portar una vida independent. La parella, que en l’actualitat resideix a la ciutat de Los Angeles, havia de tornar uns 2,4 milions de lliures (més de 2,8 milions d’euros) dels diners dels contribuents que es van gastar en la renovació de la seua llar a prop del castell de Windsor.

En un inusual comunicat personal, la reina Isabel II, àvia de Harry i cap d’Estat, va anunciar que, després d’intenses converses, es va arribar a una solució “constructiva” que dona suport als desitjos del seu net i la seua família.

tracking