SEGRE

Les claus per treballar en el sector que més ha crescut durant la pandèmia

Claus per treballar en el sector que més ha crescut durant la pandèmia

Claus per treballar en el sector que més ha crescut durant la pandèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària originada fa just un any amb l’arribada del coronavirus ha tingut greus conseqüències econòmiques que encara perduren. No obstant, un dels sectors que s’ha vist beneficiat és el de TI (Tecnologia de la informació), ja que el teletreball va impulsar la transformació digital. Segons l’Índex de Confiança Empresarial, el teletreball ha estat la fórmula més utilitzada durant aquest període (el 48,8% de les empreses), seguit de la digitalització (15,1%).

El teletreball implica millorar contínuament els serveis al núvol, els canals de comunicació internes, la formació online, les reunions telemàtiques, resoldre problemes tècnics, els fallos de seguretat, ampliació del servei e-commerce, millorar les vendes online.... Per a tot aquest procés es necessita personal especialitzat en TI i digital. Tipus de perfils Big Data, Blockchain, Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic, Internet de les coses o cloud computing són termes digitals que ja estan implantats en la societat perquè són els vehicles amb què les empreses s’estan pujant a la transformació digital.

Per a això s’han de nodrir, especialment, de desenvolupadors o developers, enginyeres i enginyers DevOps, CTO, perfils experts i de consultoria i data scientist. Dedicar-se a aquest tipus de professions no és senzill, ja que es requereix pensament crític, creativitat aplicada a la innovació, capacitat d’adaptació i, per descomptat, habilitat comunicativa per traduir a llenguatge col·loquial els conceptes més tècnics. A més, en aquesta nova revolució digital, les marques necessiten|precisen de empleats amb certs coneixements tecnològics, però sense la imperiosa necessitat que entenguin a la perfecció el llenguatge informàtic. És el cas dels especialistes en SEO/SEM, creadors de continguts, community mànager i social media mànager, així com professionals del disseny web i UX, desenvolupadors d’apps senzilles o especialistes en gaming.

4 tips per tenir (molt) en compte

  • Segons la xarxa de cooperaació universitària Universia, Linux es convertirà en el sistema operatiu de referència dins del sector TI. Els programes destinats a la gestió de les empreses compten amb aquest sistema operatiu. .
  • El terme cloud, o núvol, es fa imprescindible en TI. Els professionals poden treballar amb èxit des d’aquestes plataformes.
  • Les empreses busquen treballadors que puguin estalviar-los problemes. Una bona formació en llenguatges de programació permet als professionals ser més eficients i fer-se càrrec de moltes incidències relacionades amb les pàgines web i programes de gestió interna de l’empresa.
  • Al sector TI la tecnologia Big Data està ocupant un paper molt important. Els professionals es poden beneficiar dels coneixements d’aquests nous sistemes.

 
 

tracking