SEGRE

Facebook creix a Lleida, malgrat l'estancament general

Facebook duplica el seu benefici fins el març malgrat el Covid-19

Facebook duplica el seu benefici fins el març malgrat el Covid-19Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook i Instagram són les dos xarxes socials favorites dels espanyols, però el nombre d’usuaris s’ha estancat en el cas de la primera, oscil·lant entre els 20 i els 22 milions en els últims sis anys, dada que contrasta amb el creixement que ha experimentat la xarxa social de fotografia des de 2015.

La VII edició de l’'Estudi sobre l’ús de xarxes socials a Espanya' de The Social Media Family indica que el nombre d’usuaris totals de Facebook a Espanya s’ha estancat en 22 milions, xifra que ja va registrar durant l’edició de 2015 de l’informe.

A més, els seguidors de la xarxa social de Mark Zuckerberg s’estan fent grans: augmenten un 6% els perfils de 40 a 65 anys i descendeixen un 7% els de 18 a 39 anys. També predominen els usuaris femenins a la plataforma, amb una representació de casades més gran.

A més, ciutats com Lleida, San Cristóbal de La Laguna, Dos Hermanas, Sant Sebastià, Sabadell, Terrasa, Marbella, Còrdova, Vitòria-Gasteiz i Valladolid, experimenten un creixement més gran en volum de perfils en l’últim any.

Per la seua part, Twitter continua perdent pes a Espanya: acumula 4,1 milions d’usuaris, 300.000 menys que el 2019. Tanmateix, els perfils de la xarxa de 'microblogging' creixen un 1,2% a les 50 ciutats més poblades. Les urbs on Twitter té més penetració per usuari són Granada, Madrid, Sevilla, València i Barcelona.

De totes les xarxes socials analitzades, la que més ha vist créixer la seua comunitat ha estat Instagram, que ha passat de 7,4 milions comptes el 2015 a 20 milions el 2020 (un 25% més sol durant l’últim any).

El 56% dels seus perfils es localitzen a les 50 ciutats espanyoles més poblades, i el fet que la majoria d’ells tinguin entre 18 i 39 anys la converteix en la xarxa social preferida dels 'millennials'. Madrid, Granada, Barcelona, València o Santa Cruz de Tenerife són les urbs on es troba la proporció d’usuaris més gran.

tracking