SEGRE

La policia alerta d'una nova estafa financera

Els estafadors a través d’una trucada telefònica poden obtenir les seues fonts bancàries

Els bancs volen que els clients utilitzin el caixer automàtic en lloc d’entrar a les oficines.

Els bancs volen que els clients utilitzin el caixer automàtic en lloc d’entrar a les oficines.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts, la Policia Nacional i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) han advertit sobre una estafa basada en la suplantació de la identitat del regulador borsari per obtenir fonts de comptes bancaris d'inversors.

Els estafadors operen a partir d'una trucada telefònica falsejada de manera que el seu número coincideix amb el de la CNMV. D'aquesta forma, els inversos es senten segurs de donar les seves dades personals o bancàries per a una suposada 'gestió oficial'. Un cop han obtingut les dades, accedeixen als comptes bancaris de l'inversor i les seves contrasenyes personals per aconseguir l'apropiació de totes les seves fons.

La CNMV recorda que mai es demana aquest tipus d'informació per via telefònica o qualsevol altre mitjà de comunicació. En el cas dels correus, els inversors poden confirmar si es tracta de la CNMV observant si el correu debut procedeix del domini @cnmv.es.

La Policia demana que tots aquells que considerin ser víctimes d'aquesta estafa financera es posin en contacte i denunciïn.

A més a més, la Policia assegura que s'està realitzant una investigació entorn als intents d'estafa. D'altra banda la CNMV ha afirmat que emprendrà les accions legals necessàries per impedir aquestes pràctiques.

tracking