SEGRE
Què passa amb les reunions de veïns?

Què passa amb les reunions de veïns?EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’un milió de reunions de comunitats de propietaris no han pogut celebrar-se a Espanya amb motiu de la pandèmia de coronavirus, una situació que de prolongar-se veurà compromesa, fins i tot la gestió dels ajuts al sector de l’edificació del Fons de Recuperació Europeu.

El Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques (CGCAFE) ha assenyalat que la situació provocada per la crisi sanitària ha frenat a més el desenvolupament econòmic que suposen els serveis, el manteniment i, fonamentalment, les obres als edificis.

En aquest context, moltes empreses s’estan veient afectades per la paralització d’obres per millorar l’accessibilitat, les telecomunicacions, l’eficiència energètica i la rehabilitació d’edificis en general, segons sosté el president del CGCAFE, Salvador Díez.

REUNIONS TELEMÀTIQUES

Els administradors de finques sol·liciten que s’aprovi una norma que reguli a nivell estatal la celebració de juntes de propietaris i dels òrgans de govern de les comunitats de propietaris per mitjans cibernètics, garantint el dret de participació dels propietaris –que podran assistir representats–, i amb la possibilitat d’intervenir i de garantir l’emissió del seu vot.

Atès que no totes les comunitats podran reunir-se virtualment, també es proposa la possibilitat d’adoptar acords sense junta mentre durin les restriccions.

Davant d’aquest problema, el Grup Parlamentari Socialista, el Grup Popular i el de Ciutadans han presentat sengles mocions perquè es puguin fer reunions virtuals de les juntes de propietaris.

tracking