SEGRE

CONFINAMENT COMARCAL

Com podem acreditar que som bombolla de convivència?

El proper 15 de març s’aixeca el confinament comarcal, però únicament es permetrà el desplaçament amb persones que convisquin a casa teua

Un control dels Mossos d’Esquadra durant el confinament perimetral als Alamús.

Un control dels Mossos d’Esquadra durant el confinament perimetral als Alamús.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament comarcal s’aixecarà dilluns que ve, dia 15 de març. A partir d’aquest dia, per tant, estarà autoritzada la mobilitat per tot Catalunya, sempre que sigui en grups bombolla de convivència (és a dir, que convisquin a la mateixa casa), segons anunciava dijous la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés.

Tanmateix, i prenent consciència d’això, com és possible acreditar la convivència de les persones que es desplacin fora de la comarca? Els tres principals elements a provar són, per exemple, el contracte de lloguer de l’habitatge, el Document Nacional d’Identitat o el certificat de convivència que emeten els diferents ajuntaments.

Tot i així, i davant l’avenç que suposa l’alleugeriment de les mesures restrictives en termes de mobilitat, Interior ha aprofitat per a recomanar el manteniment de les mesures envers les trobades de tall social i familiar, així com restringir la mobilitat al màxim, evitant, en la mesura del que és possible, qualsevol mena de desplaçament innecessari.

Tot seguit mostrem quins documents cal presentar per sortir de la comarca a partir del proper dilluns; d’una banda caldrà el certificat que acrediti que les persones que es desplacin  conviuen juntes (ja pot ser mitjançant el contracte de lloguer de l’habitatge, el DNI o el certificat de convivència) i, altrament, el certificat autoresponsable de desplaçament.

1. Certificat d’autoresponsabilitat

Malgrat l’aixecament del confinament comarcal es faci efectiu el dilluns vinent, aquest document ja s’ha anat fent servir des de l’inici de les restriccions, per la qual cosa és possible que ens resulti familiar.

Tanmateix, i si bé és cert que les recomanacions que la mobilitat es restringeixi la mobilitat al màxim possible, evitant qualsevol mena de desplaçament innecessari han estat vigents, des d’Interior recorden que “la declaració d’autoresponsabilitat és el document base per controlar totes les mesures”. D’aquesta manera, i davant les restriccions encara vigents, cal seguir duent el certificat a l’hora de desplaçar-nos.

DESCARREGA AQUÍ EL TEU CERTIFICAT D’AUTORESPONSABILITAT 

2. Certificat de convivència

El certificat (o volant) de convivència és un document que demostra on (i amb qui) està empadronada una persona, per la qual cosa ens resultarà clau a l’hora de provar que les persones amb qui ens desplacem són, en efecte, formen part de la mateixa bombolla de convivència.

Si bé es tracta d’un tràmit necessari per a acreditar la convivència amb altres persones, el seu ús resulta recurrent, especialment en tasques de matriculació en centres educatius.

Cal sol·licitar el volant de convivència a l’ajuntament de la localitat on es viu.

SOL·LICITA EL TEU CERTIFICAT DE CONVIVÈNCIA A LLEIDA 

Per a altres localitats, però, cal posar-se en contacte amb l’ajuntament precís, ja sigui a través del portal web o per trucada.

tracking