SEGRE

El gos que va salvar el Mundial de Futbol de 1966

Pickles va aconseguir el que no va aconseguir Scotalnd Yard, recuperar la copa Jules Rimet robada mesos abans del campionat

Pickles va trobar el que Scotalnd Yard no va aconseguir, recuperar la copa Jules Rimet robada abans de l'inici del campionat

El gos que va salvar el Mundial de Futbol de 1966

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mundial de Futbol de 1966 va entrar en una greu crisi, que va estar a punt d’impedir la seua celebració, quan el març d’aquell any, el trofeu "Jules Rimet", que s’entregava al campió cada quatre anys, va ser robada mentre era exposada en el Westminster’s Central Hall de Londres, en un fet sense precedents en la història del campionat. El president de la FIFA, Sir Stanley Rous, havia acceptat la seua exposició pública, al país amfitrió amb l’única condició que fos vigilada les 24 hores del dia i s’assegurés en 30.000 lliures de l’època.

Des de la primera edició celebrada a l’Uruguai el 1930, al campió del Món se li entregava una Copa d’or massís, dissenyada pel francès Abel Lafleur, que va homenatjar en ella a la deessa grega Victòria, amb un pes de quatre quilos, dels quals 1,8 eren d’or. El 1948 va passar a denominar-se “Jules Rimet" en honor del creador del torneig i es pot dir que durant la Segona Guerra Mundial va jugar a l’amagatall amb els nazis que pretenien apropiar-se d’ella, amagada en una simple capsa de sabates a casa del vicepresident de la Federació Italiana de Futbol, Ottorino Barassi.

El cas és que el robatori de la Copa, a les portes de la seua celebració a Anglaterra, va donar la volta al món i Scotland Yard, malgrat bolcar-se en el tema va ser incapaç de donar amb el seu parador amb una pluja de pistes falses i de detencions de possibles sospitosos que no van conduir a res, tret d’una crida anònima del suposat lladre que demanava, a canvi, 15.000 lliures en bitllets utilitzats d’una i cinc lliures.

Tanmateix, setmanes després, un ciutadà anglès, David Corbett, va alertar a la policia que mentre passejava al seu gos, "Pickles", aquest es va posar a furgar en uns arbustos al sud de Londres per deixar al descobert una capsa, que en principi es va pensar que podia contenir un explosiu, però que en realitat allotjava la copa robada.

Després de comprovar-se que tota la història era certa, "Pickles" es va convertir en un veritable heroi nacional rebent desenes de condecoracions, entre elles la de "gos de l’any 1966" i la medalla de plata de la Lliga de Defensa Canina, a més de convertir-se en estrella de cine en una pel·lícula en la qual ajudava una agència de detectius a aclarir un complicat cas. Una marca de menjar per a mascotes li va premiar amb subministrar-li aliment gratis fins la seua mort i ell, i el seu amo, van ser convidats d’honor en el banquet de celebració del títol guanyat per Anglaterra (4-2 a Alemanya a la final).

Tanmateix, estigui no va ser l’únic robatori de la Copa en tota la seua història. El desembre de 1983, va ser robada de la seu de la Federació Brasilera que la tenia en propietat pels seus títols aconseguits el 1958, el 1962 i el 1970 malgrat estar protegida en una urna de vidre antibales i escortada per un ampli servei de seguretat. El robatori perpetrat per una banda de professionals, encapçalada per l’argentí Juan Carlos Hernández, va aconseguir trossejar el trofeu i fondre'l. La Federació brasilera va haver d’encarregar una rèplica, que és la que es continua utilitzant actualment, que va costar la barbaritat de 254.000 lliures esterlines.

tracking