SEGRE

Polèmica per una cinta de córrer del ministre Marlaska

@carlesmulet

Polèmica per una cinta de córrer del ministre Marlaska

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va comprar per al seu domicili particular una cinta de córrer al gener, setmanes abans de la que es va adquirir per contracte per substituir la màquina que estava en dependències del Ministeri des de feia anys. Així ho asseguren fonts del ministeri citades per Europa Press: la màquina per córrer que va adquirir per al seu domicili particular, aliè al Ministeri de l’Interior –on resideix en l’actualitat–, la va pagar personalment via transferència bancària el 15 de gener de 2021, per import de 3.250 euros.

PP i Ciutadans van demanar aquest dijous explicacions per una altra màquina de córrer, en aquest cas la que es troba al Ministeri de l’Interior. El seu cost de 2.270,90 euros figura a la Plataforma de Contractació del Sector Públic per un acord tramitat com a contracte menor que va prendre el passat 22 de febrer, segons ha revelat 'El Independiente’.

Fonts d’Interior assenyalen que aquesta cinta de córrer estava ja al Ministeri quan Grande-Marlaska va assumir la cartera i el que s’ha fet és "substituir-la" per una altra, a causa que uns tècnics van determinar en una inspecció que presentava problemes de funcionament.

En el procés de recanvi de la màquina, subratllen des d’Interior, Grande-Marlaska no ha participat "en cap moment". A més, afegeixen que aquesta màquina de córrer la utilitza al Ministeri –on té ara fixada la seua residència– perquè per "motius de seguretat" té dificultats per practicar altres esports fora de la seu ministerial.

CRÍTIQUES DES DE L’OPOSICIÓ

La compra d’aquesta cinta de córrer "patrimoni" del Ministeri de l’Interior, segons expliquen les esmentades fonts, ha motivat les crítiques d’alguns partits de l’oposició. "Utilitzen les institucions com un 'cortijo' i utilitzen els diners com si no fossin de ningú", ha denunciat la portaveu d’Interior del PP al Congrés, Ana Belén Vázquez.

El Grup Parlamentari de Ciutadans també ha demanat explicacions aquest dijous registrant una pregunta per escrit. "És absolutament indignant que en plena pandèmia els polítics donin tan poc exemple", ha denunciat el diputat taronja Edmundo Bal.

Al Senat ha arribat aquesta qüestió de la mà del senador de Compromís, Carles Mulet, que demana Interior que reveli el color de la cinta de córrer, si és d’ús exclusiu del ministre o si deixarà els contribuents "utilitzar-la per torns".

tracking