SEGRE

Cada quant de temps cal canviar els llençols?

Els microbiòlegs responen a aquest etern dubte...

Imatge d'arxiu

Cada quant de temps cal canviar els llençols?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terç de la vida es passa dormint, és per aquesta raó que si no es canvien amb freqüència els llençols, el que sembla un llit net, pot ser en realitat un lloc perfecte per bacteris, que afecten la salut, i poden provocar impureses en la pell.

Sense saber-ho amb un llit hi pot haver cèl·lules de pell morta, àcars de pols, brutícia, suor, i molts altres bacteris que encara que no s'hi veuen estan.

Mínim un cop a la setmana

La freqüència en què cal canviar els llençols, depèn sobretot de l'ambient i els hàbits de cada persona. Però la doctora Lisa Ackerley, especialitzada en higiene, recomana canviar els llençols com a mínim un cop a la setmana.

Cada matí s'ha d'airejar, estirar i deixar que es ventilin els llençols amb la finestra oberta abans de començar a fer el llit.

El microbiòleg de la Universitat de Nova York, Philip Tierno, destaca que la freqüència hauria d'augmentar a dos o tres vegades a la setmana depenent de l'estat de salut i els hàbits a l'hora de dormir.

Les persones que descansen nues, suant molt o estan malaltes, poden acumular microorganismes en el llit, la qual cosa hauria de provocar un augment en la freqüència de la rentada dels llençols.

Com rentar-los?

Respecte a la rentada, l'òptim seria utilitzar un programa amb aigua calenta a una temperatura situada entre els 40° i 60° per a eliminar les restes de bacteris o àcars. No obstant això, hauràs de fixar-te en l'etiquetatge de la roba de llit perquè depenent de la mena de teixit hauràs d'utilitzar un programa o un altre en la rentadora.

tracking