SEGRE

Com rentar la fruita i la verdura correctament per a desinfectar-les eficientment

Rentar bé les verdures i fruites és fonamental

Com rentar la fruita i la verdura correctament per a desinfectar-les eficientment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consumir elements ben rentats i sense cap mena de brutícia és un element clau a l'hora de tenir una bona salut i evitar malalties de transmissió alimentària. De fet l'OMS avisa que el consum d'aliments en mal estat pot degenerar en 200 tipus de malalties diferents.

Rentar bé els aliments abans del seu consum:

Com ja hem esmentat, rentar bé els aliments que consumim és fonamental, i encara més les fruites i verdures, que han estat cultivades amb pesticides o que han estat cultivats amb aigües contaminades, així que hem d'estar segurs de què el que consumim està net i no suposa un risc per la nostra salut, ja que les hortalisses mal rentades poden portar bacteris nocives com la E.Coli.

Altres recomanacions:

És molt important tenir les mans netes a l'hora de rentar els aliments, ja que si no no té efectivitat rentar les verdures. També es recomana rentar les peces senceres i no per talls, ja que els bacteries es poden traslladar a l'interior de la fruita.

Es poden utilitzar raspalls o esponges netes per a rentar amb més efectivitat, sobretot en els casos dels aliments que tenen més brutícia com patates o pastanagues, que solen portar molta terra. Pel contrari, aliments més tous com poden ser els tomàquets es recomana rentar-los amb menys potència de l'aixeta.

tracking