SEGRE

Per què no hauries de mirar la pantalla del mòbil abans d'anar a dormir?

La llum de la pantalla pot alterar els ritmes circadiaris

Imatge d'arxiu

Per què no hauries de mirar la pantalla del mòbil abans d'anar a dormir?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telèfon mòbil és avui dia un dels dispositius electrònics més indispensables. Des de l'inici del dia fins al seu final, el telèfon ens acompanya a les classes a les quedades amb amics, familiars, etc., durant tot el dia.

Un dels costums que la majoria de gent realitza, és abans d'anar a dormir mirar el mòbil per últim cop. Però aquest hàbit pot provocar problemes per dormir, i que afecten el descans.

Diferents estudis relacionen l'ús del telèfon mòbil abans d'anar a dormir amb problemes per a descansar. Aquesta idea, també s'aplica a totes les pantalles que emeten una llum artificial, com és el cas dels ordinadors, tauletes, etc.

Per què no utlitzar el mòbil abans d'anar a dormir?

Un dels estudis realitzats per la Universitat de Connecticut, adverteix que l'exposició constant a la llum artificial de les pantalles pot provocar diferents alteracions en els ritmes circadiaris.

Hi ha altres estudis que recomanen no tenir cap aparell electrònic en les habitacions de descans, ja que les pantalles provoquen la falta de producció de melatonina, l'hormona relacionada amb la regulació del somni.

tracking