SEGRE

Com saber el número d'afiliació de la Seguretat Social, pas a pas

Saber el número ajudarà a tenir la informació que les empreses estan obligades a sol·licitar

Imatge d'arxiu d'una usuària utilitzant un ordinador

Com saber el número d'afiliació de la Seguretat Social, pas a pas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número de la Seguretat Social, malgrat estar habitualment en un segon pla, és poc menys que el nostre segon DNI. És únic, mai canvia i reconeix la nostra inclusió en el sistema de Seguretat Social.

Una identificació bàsica per a qualsevol ciutadà espanyol que ens permet ser identificats en les nostres relacions laborals, també quan se'ns brinda atenció en el sistema nacional de salut i que necessitarem a l'hora de realitzar determinats tràmits amb les administracions públiques.

El número d'afiliació el pot sol·licitar qualsevol persona que estigui treballant en una empresa o entitat aliena o una empresa pròpia com és el cas dels autònoms. A més, aquest número d'afiliació a la Seguretat Social és una obligació de les empreses sol·licitar-lo al moment de fer contracte laboral.

Passos per sol·licitar el número

El procediment de sol·licitud s'hi ha de realitzar en el Model TA1 en la web de la Seguretat Social i per aquesta raó cal disposar de DNI, NIF o passaport. La presentació d'aquesta sol·licitud es pot realitzar de manera presencial, però tenint en compte la situació actual de pandèmia l'opció més vàlida en aquests moments és realitzar-la mitjançant la seu electrònica.

Primer s'accedeix a la seu electrònica de la Seguretat Social amb aquest enllaç

Per poder realitzar la sol·licitud hi ha diferents opcions: accés amb usuari i contrasenya; amb certificat digital o Cl@u

Una vegada s'hi ha accedit, se selecciona l'apartat "ciutadans" i després "afiliació i inscripció". En aquest apartat s'ha de seleccionar "assignació de número de Seguretat Social".

El següent pas és registrar-se mitjançant les opcions citades anteriorment. Si no disposes de certificat digital, es pot tenir un mitjançant Cl@u Pin i s'enviarà un missatge al telèfon mòbil amb el codi per accedir.

tracking