SEGRE
Com escollir escola per al teu fill o filla

Com escollir escola per al teu fill o filla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 15 de març va començar la preinscripció escolar per al proper curs 2021-22 per al proper curs, que s'allargarà fins al 24 de març. Queden pocs dies, doncs, per prendre una decisió important per a la vida del vostre fill o filla. En el llibret 8 orientacions per triar escola, editat per la Fundació Bofill, hi ha propostes útils per prendre la decisió. En fem un resum:

  • Parlar amb altres pares i mares que ja tenen fills escolaritzats per saber què és el que més valoren del centre on va el seu fill, què els va atraure, què els ha sorprès gratament, si hi ha alguna cosa que els desagradi... Et poden descobrir temes en què encara no has pensat. S'han de valorar aquestes informacions però també posar-les en quarentena  fins que tinguem tota la informació. 
  • Deixar de banda els prejudicis i tòpics. La bona reputació d’un centre pot trigar anys a forjar-se i es pot destruir en un moment amb rumors i opinions externes. Hem de tenir en compte que les persones parlem dels llocs segons l’experiència que hi hem tingut. El que no ha anat bé per a un, pot ser magnífic per a un altre
  • Mirar les webs. Cada centre acostuma a posar al web aquells projectes o activitats dels quals estan més orgullosos. Amb el que veuràs al web, ja et pots anar fent una idea de quin tipus d’escola es tracta: es treballa per projectes? Es fan moltes sortides? Quantes llengües es parlen? És activa l’AMPA?
  • Visitar les escoles. A aquestes alçades, ja s'han fet les jornades de portes obertes. Recorda les instal·lacions i serveis (menjador, acollida, extraescolars) però també es important saber si el centre té programes innovadors, quin estil d'aprenentatge es fomenta, com és l'equip docent, com funciona l'AMPA...
  • Pensar en tota l'escolaritat. El teu fill començarà P3 i és normal voler saber a quina hora faran la migdiada o que passarà si no li agrada el dinar del menjador, per exemple. Però s'ha de recordar que escollim escola per, almenys, 12 anys, per tant també ens hem d'interessar pels espais per als més grans (gimnàs, biblioteca, laboratori...)
  • Segunda opción: els centres tenen places limitades, per tant hem d'haver pensat en una alternativa. 

Finalment, comparar toda la informació que hem recollit amb tot allò que considerem més important  (l'estil educatiu, l'atenció individualitzada, la proximitat a casa o a la feina, l'ideari de l'escola, els servies extres... ) Parlar-ho amb la parella i persones de confiança i, prendre la decisió.

tracking