SEGRE

Espanya paralitza la vacunació amb Astrazeneca

Espanya també paralitza la vacunació amb Astrazeneca

Espanya també paralitza la vacunació amb AstrazenecaEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya suspendrà de manera temporal l’administració de la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia AstraZeneca, després de detectar-se en altres països diversos casos de trombosi en persones a les que se li havien administrat aquesta vacuna.

Així ho ha recordat en el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), convocat de manera urgent aquest dilluns per la ministra de sanitat, Carolina Darias, i en què han participat els consellers de Sanitat de les comunitats autònomes.

Aquesta decisió ja ha estat adoptada per França, Alemanya, Iralia, Àustria, Dinamarca, Estònia, Lituana, Noruega, Islàndia, Tailàndia i Irlanda. A més, comunitats autònomes com Catalunya, Castella i Lleó, les Canàries, Comunitat Valenciana, Astúries i Andalusia han suspès cautelarment també la inoculació d’aquesta vacuna.

Actualment, l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglès), que es torna a reunir aquest dimarts, està estudiant els esdeveniments trombóticos notificats, si bé ha assenyalat que, de moment, no hi ha indicis que la vacunació hagi causat aquestes afeccions, "que no figuren com a efectes secundaris d’aquesta vacuna".

De la mateixa manera, divendres passat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va assegurar que "no hi ha raó per no utilitzar" la vacuna de AstraZeneca contra la COVID-19. "Hi ha persones que moren tots els dies, per la qual cosa és normal que hi hagi persones que han estat immunitzades i moren. Els informes disponibles fins ara no estableixen una relació directa amb els trombes ja que aquest percentatge s’ha observat també entre la població general", va dir la subdirectora general de l’OMS per a l’Accés a Medicaments i Productes Sanitaris, Mariângela Simão.

tracking