SEGRE

L'EMA anunciarà dijous les seues conclusions sobre la vacuna d'AstraZeneca

La sanitat espanyola assegura que no hi ha evidència de trombes per la vacuna Astrazeneca

La sanitat espanyola assegura que no hi ha evidència de trombes per la vacuna AstrazenecaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Europea del Medicament (EMA) va assegurar aquest dilluns que els seus experts estan "analitzant amb gran detall totes les dades disponibles" dels casos de tromboembolisme en pacients vacunats amb AstraZeneca i que anunciarà dijous vinent les seues conclusions, però manté de moment la seua recomanació positiva sobre el fàrmac.

El regulador europeu va afirmar que, malgrat que encara està investigant l’ocorregut, manté "l’opinió que els beneficis de la vacuna de AstraZeneca en la prevenció de covid-19, amb el seu risc associat d’hospitalització i mort, superen els riscos d’efectes secundaris".

L’EMA va recordar que la pandèmia és "una crisi mundial, amb un impacte sanitari, social i econòmic devastador,", i les vacunes "ajuden a protegir les persones".

El comitè de seguretat (PRAC) ha analitzat durant el cap de setmana, i seguirà durant els propers dies, "totes les dades relacionades amb esdeveniments tromboembòlics" i ha convocat una reunió extraordinària el dijous 18 de març per anunciar les seues conclusions i qualsevol altra acció que pugui ser necessària" amb relació a la vacuna de AstraZeneca.

Alemanya, Espanya, França, Itàlia, Dinamarca, Noruega, Islàndia, Bulgària, Irlanda i els Països Baixos han suspès l’ús de la vacuna, mentre que alguns com Àustria, Estònia, Letònia, Lituània i Luxemburg van retirar un lot en concret en detectar casos de trombosi.

tracking