SEGRE

Televisió

20 anys de la mort de Joaquin Prat

El 1995 moria un dels presentadors més populars de la televisió d’aquest país

El juny de 1995 moria un dels presentadors més populars de la televisió d'aquest país

20 anys sense Joaquin Prat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 3 de juny de 1995 moria en un hospital de Madrid Joaquín Prat (Xàtiva, 1927), després de prop de dos mesos ingressats i en no poder superar un infart de miocardi tingut en ple rodatge del concurs "¿Como lo ves?" per a TVE. Joaquín Prat va ser un dels presentadors més populars d’aquest país des del seu debut en Ràdio Nacional d’Espanya el 1959 encara que es va donar a conèixer, als anys 60, al "Carrusel Deportivo" de la cadena SER com una de les principals veus del programa dirigit pel mític Vicente Marco.

El 1968 va fer el salt a Televisió Espanyola per presentar el concurs "Un millón para el mejor" i assolir el reconeixement popular al capdavant de "Galas del sábado" (1968-1970) a la mateixa cadena al costat de l’actriu Laura Valenzuela. Després d’una àmplia trajectòria professional el seu moment cabdal li va arribar, anys més tard, quan va presentar, entre 1988 i 1993, també en TVE, la seua cadena de sempre, el concurs "El precio justo" on va popularitzar la falca "A jugar!" acompanyada d’un peculiar moviment del braç.

Precisament ara, Mediaset està a punt de recuperar una nova versió del concurs presentat per Carlos Sobera i amb Luis Larrodera, com a veu en off, introduint els productes que entren en el joc, i el preu dels quals hauran d’endevinar els concursants, i a l’aparador final que, en el seu dia, va popularitzar Primitiu Roges.

Pare de sis fills, de dos matrimonis, un d’ells, Joaquín Prat (1975) segueix en actiu a la petita pantalla com a responsable de "Cuatro al día" en les tardes de Cuatro, on va arribar després de ser la segona veu, i moltes vegades el seu substitut, del programa matinal de Ana Rosa Quintana en Tele 5 entre 2009 i el 2019.

tracking