SEGRE

RELIGIÓ ESGLÉSIA

El Vaticà prohibeix beneir parelles del mateix sexe

Diu que són il·lícites || Sí que deixa la porta oberta a la benedicció de “persones individuals amb inclinacions homosexuals”

El papa Francesc.

El papa Francesc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Congregació per a la Doctrina de la Fe (CDF) va aclarir ahir que els sacerdots no poden beneir les unions entre parelles homosexuals, després que en alguns ambients eclesiàstics hagin sorgit dubtes sobre aquest tema. Amb un Responsum ad dubium, és a dir, la resposta a un dubte, es va posicionar negativament a la pregunta que es feien molts sacerdots: l’Església disposa del poder per impartir la benedicció a unions de persones del mateix sexe?

El text explicatiu publicat ahir pel Vaticà apunta que “la benedicció de les unions homosexuals no pot ser considerada lícita”, de la mateixa manera que queden fora del paraigua de l’Església catòlica totes les “relacions, o parelles fins i tot estables, que impliquen una praxi sexual fora del matrimoni”. La resposta es deu al fet que en “alguns ambients eclesiàstics s’estan difonent projectes i propostes de benediccions per a unions de persones del mateix sexe” i que “aquests projectes estan motivats per una sincera voluntat d’acollida i d’acompanyament de les persones homosexuals, a les quals es proposen camins de creixement en la fe” però que no poden convertir-se en benediccions, indica la nota.

També consideren il·lícites totes les relacions que impliquin praxi sexual fora del matrimoni

En aquest sentit, la Santa Seu subratlla que “la declaració d’il·licitud de les benediccions d’unions entre persones del mateix sexe no és per tant, i no vol ser, una discriminació injusta, sinó reclamar la veritat del ritu litúrgic i del que correspon profundament a l’essència dels sagramentals, tal com l’Església els entén”.

Tanmateix, deixa clar que això no perjudica la “consideració humana i cristiana que l’Església té de cada persona”, per la qual cosa deixa la porta oberta que “s’imparteixin benediccions a les persones individuals amb inclinacions homosexuals, que manifestin la voluntat de viure en fidelitat als designis revelats per Déu”.

Es tracta de la primera resposta oficial per part del Vaticà a unes paraules del papa Francesc publicades recentment al documental Francesco, del director rus Ievgueni Afineevski, que donaven, o això es creia, el beneplàcit, que no la benedicció, a les unions civils entre parelles del mateix sexe.

tracking