SEGRE

Una nova eina web ajuda a escollir el mètode anticonceptiu més adient

Elaborada per un equip de treball format per professionals de la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Joan XXII

Una nova eina web ajuda a escollir el mètode anticonceptiu més adient

Una nova eina web ajuda a escollir el mètode anticonceptiu més adient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat ha fet pública l'eina web Decisions Compartides en Anticoncepció que proporciona continguts d’informació per ajudar a les persones susceptibles de l'ús d'aquests mètodes a identificar les seves preferències a l'hora de fer la tria d'un mètode anticonceptiu.

Aquesta eina web, vinculada al projecte Decisions Compartides del Departament de Salut, que coordina i gestiona l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), té l'objectiu d'afavorir que la població potencialment usuària de mètodes anticonceptius pugui accedir a un assessorament adequat dels diferents mètodes. També es promou que la presa de decisió en l'elecció del mètode sigui compartida entre el professional i la usuària.

La nova eina web, que incorpora l'anterior eina de Decisions Compartides d'anticoncepció hormonal, ha estat elaborada per un equip de treball format per professionals de la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Joan XXIII, especialistes en salut sexual i reproductiva.

L'elaboració de l'eina va comptar amb l'aportació dels resultats i conclusions obtinguts en un estudi qualitatiu per conèixer les opinions que té la població sobre l’anticoncepció.

Apartats de l’eina

L’eina es composa dels següents apartats: informació general sobre l’anticoncepció i els tipus de mètodes anticonceptius; informació sobre cada mètode anticonceptiu incloent el seu mecanisme d'acció, eficàcia, mode d'utilització, facilitat o complexitat d'ús, canvis en el cicle menstrual, contraindicacions, efectes adversos, possibles efectes beneficiosos no anticonceptius, relació amb el coit i el preu, amb un total de 24 mètodes; una graella d’opcions amb aspectes relacionats amb l’eficàcia, la protecció enfront d’infeccions de transmissió sexual, utilització, si conté hormones i si produeix canvis en la menstruació, per a cadascun dels mètodes anticonceptius; l’eina d’ajuda a la presa de decisions; testimonis de persones i una secció de preguntes freqüents.

Eina web Decisions Compartides en Anticoncepció

tracking