SEGRE
Els refrescoos ensucrats, aliments a evitar.

Com reduir el consum de sucre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sucre és present en tota mena d’aliments, fins i tot en alguns que no sospitaríem, com cereals o sucs de fruita. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que la quantitat de sucre recomanada per tenir una nutrició saludable ha de ser de menys de 6 terrossos diaris (per sota dels 25 grams). L’excés de sucre provoca càries, és un dels detonants de l’augment de la prevalença de l’obesitat en els últims anys i s’associa també als factors de risc per a l’aparició de malalties cardiovasculars.

Però, per què és tan complicat reduir el consum de dolç? Quan ingerim sucre, el cos segrega dopamina, una substància química que ens fa sentir plaure i, com més sucre consumim, més la necessitem. Per ajudar amb la lluita contra el sucre, us donem 5 trucs:

  • Aprèn a llegir les etiquetes: No et deixis enganyar pels productes catalogats com a “light”, ja que no estan exempts de contenir sucre. Cal mirar els ingredients amb calma per identificar si conté sucres afegits  (sacarosa, glucosa, fructosa, mel, dextrines, etc) o és tipus de sucre present de forma natural a l’aliment.

  • Acostuma el paladar: Les primeres vegades que prens un cafè sense sucre o xocolate negre amb més de 85% de cacau pot resultar desagradable al gust. Però pdem entrenar a poc a poc al paladar, de manera que siguem capaços de disfrutar del sabor natural dels aliments.  Arribarà un moment que el sabor dolç ens resulti desagradable i el rebutjarem.

  • Tria alternatives nutritives: Si ets llaminer i et costa renunciar a un caprici de tant en tant, opta per aliments saludables com els dàtils, que són un aperitiu súper sa i ens treu aquest desig de dolç que de tant en tant demana el cos o el xocolate negre (85% o més de cacau) que és ric en antioxidants i millora la salut cardiovascular.

  • Evita els aliments processats: Cal intentar comprar productes reals i cuinar-los nosaltres mateixos. Aquesta és l’única manera d’evitar ingerir ingredients químics i artificials i excés de sucre.

  • Practica exercici físic: En moments d’estrès, nerviosisme i fins i tot tristesa, és normal sentir un gran desig de menjar. Per això veiem recomanable alleujar la tensió que genera aquesta ansietat a través de l’esport. Aquesta opció és la més beneficiosa tant per a la salut mental com per a la física.

tracking