SEGRE

El canal de cuina d'una lleidatana captiva 9 milions de seguidors

Utilitza ingredients que qualsevol pot trobar a la seua nevera o al supermercat sense gastar molts diners

Anna Terés

El canal de cuina d'una lleidatana captiva 9 milions de seguidorsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canal de cuina "Anna recetas fáciles" enlluerna a nou milions de seguidors a les xarxes socials amb receptes tradicionals i senzilles, en les que utilitza ingredients que qualsevol pot trobar a la seua nevera o al supermercat sense gastar molts diners per elaborar "menjar de fer a casa". L’administradora d’aquest canal és Anna Terés, de Castelló de Farfanya (Lleida) encara que viu a Logronyo. Terés ha explicat a l’agència Efe, des dels seus fogons a Logronyo, que les receptes que publica a les seues xarxes socials són "molt de fer a casa", el que constaten els seus cinc milions de seguidors a Facebook, els tres i mig a Youtube i un altre mig milió a Instagram.

"Si veiem una recepta que ens agrada i ens apareix un ingredient que no tenim, ens inclinem per no fer aquest plat"; mentre que "si utilitzes ous, farina, llet, tomata o coses que es puguin tenir en fresc, la gent s’anima a fer-la", ha assegurat.

En aquest sentit, ha asseverat que de les receptes d’alta cuina les gaudeix molt quan surt a menjar a un restaurant, però "és inviable poder elaborar aquests plats des de casa teua i perdre moltes hores en un filet si no ets un professional". "A mi m’encanten els plats d’alta cuina i els restaurants bons on et posen un plat enorme de disseny amb poc menjar, però que, en realitat, porta molta elaboració a la salsa, la carn, la guarnició o, fins i tot, al pa i l’aigua", ha precisat.

No obstant, ha indicat que ells ho fan perquè tenen públic i poden dedicar 15 hores a elaborar un plat i presentar-te'l de forma "molt especial", però ella assegura que no té temps per "dedicar cinc hores a una salsa que tindrà una posició anecdòtica al plat".

Amb aquesta fórmula de "cuina fàcil" per a tots els públics, ha revelat que la recepta que més èxit ha tingut al seu canal de Youtube ha estat un "simple" pa de pessic de iogurt clàssic, que porta més de 27 milions de reproduccions; seguit del d’una lasanya de carn, amb 11 milions.

També ha anomenat altres receptes que han superat més d’un milió de reproduccions, com els rotlles de primavera, els sandvitxos i el pastís de poma, si bé ha estat un aliment amb milers d’anys d’antiguitat el que ha despertat la curiositat de molts dels seus seguidors durant el confinament per la covid-19: el pa. "Vaig notar que moltes persones –ha comentat– em preguntaven sobre com fer pa i hi havia una demanda tremenda perquè la gent no volia sortir de casa, per la qual cosa em vaig decidir a fer un vídeo sobre com fer aquest aliment." Durant aquell mateix període feia retransmissions en directe perquè era "una manera de sortir de la rutina d’estar tancada a casa i de fer la quarantena molt més suportable".

Terés, natural de Lleida però establerta a Logronyo des de fa més de vint anys, va decidir, el 2014, obrir un blog de cuina perquè els seus amics li demanaven freqüentment la recepta d’un pa de pessic, i va pensar que era una bona manera de tenir-la sempre a mà, sense necessitat d’explicar|comptar-ho moltes vegades.

Va ser una amiga qui la va convidar a que s’obrís els seus comptes en xarxes socials per publicar totes les seues receptes i, encara que no sabia gaire bé com aconseguir seguidors, els usuaris van començar a passar-se de manera "freqüent" pel seu perfil de Facebook. "Me’n vaig obrir una pàgina a Facebook i des d’allà vaig començar a pujar novetats. Vaig conèixer altres persones que tenien blogs de cuina i que em van ensenyar a aconseguir una mica més d’abast", ha detallat Terés, qui, als seus començaments, pujava almenys 4 o 5 receptes a la setmana per "tenir varietat". Així, compartia les receptes que "més èxit tenien a casa", com macarrons i arròs; encara que aviat va percebre que el que era més ric no sempre tenia tanta acceptació com els plats que tenien un aspecte apetitós a les fotos.

Segons aquesta cuinera lleidatana, tan sols el 40 per cent de les persones que la veuen a l’altre costat de la pantalla resideixen a Espanya; mentre que la resta reprodueixen els seus vídeos des d’altres parts del món, principalment a Llatinoamèrica, però n’hi ha alguns que se li "resisteixen", com, per exemple, Corea del Nord.

EL SEU CANAL A:

tracking