SEGRE

COVID

L'OMS adverteix que les màfies venen vacunes anticovid falses o adulterades

El director general de la Organización Mundial de la Salud (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus

L'OMS adverteix que les màfies venen vacunes anticovid falses o adulteradesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bandes criminals estan començant a aprofitar-se de l’alta demanda de vacunes contra la COVID venent dosis falses o adulterades, especialment a internet, ha advertit avui l’Organització Mundial de la Salut (OMS), demanant els ciutadans que només es vacunin o comprin dosi a les xarxes estatals.

"Alguns ministeris de salut i autoritats reguladores han rebut sospitoses ofertes de vacunes, i també hem detectat que algunes dosis es reintrodueixen a la cadena de distribució sense mantenir l’adequat emmagatzemament en fred", va alertar en una roda de premsa el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

L’expert etíop també va denunciar que desenes de productes falsos s’estan venent com vacunes contra la COVID, "especialment a la internet profunda", va explicar, al·ludint a pàgines de la xarxa ocultes i de difícil accés.

Una altra mala pràctica detectada és la reutilització d’envasos buits de vacunes que són omplerts, per la qual cosa va demanar a les xarxes sanitàries que extremin la cura a l’hora de desfer-se d’aquests envasos.

"Qualsevol vacuna comprada fora de les xarxes sanitàries governamentals podria estar per sota dels estàndards o adulterada, i té el potencial de causar greus danys", va assegurar Tedros.

.

tracking