SEGRE

Espanya és el país europeu que va perdre més esperança de vida el 2020

Va disminuir 1,6 anys en comparació amb l’any anterior

Dos persones grans conversen en un carrer .

Dos persones grans conversen en un carrer .EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esperança de vida en nàixer va disminuir a Espanya 1,6 anys el 2020 en comparació amb l’any anterior, la qual cosa va suposar el descens més gran entre els Estats membres de la Unió Europea (UE), segons va publicar aquest dimecres l’oficina d’estadística comunitària, Eurostat. L’any 2019 l’esperança de vida a Espanya era de 84 anys i el 2020 la xifra es va reduir fins els 82,4 anys, unes dades que s’assemblen als estimats en 2012 amb una mitjana de 82,5 anys.

Tanmateix, l’esperança de vida ha anat augmentant tant a Espanya com en el conjunt de la UE, de mitjana, els Estats membres van registrar un creixement de més de dos anys per dècada des de la dècada de 1960.

Eurostat va apuntar que, no obstant, les últimes dades disponibles suggereixen que l’esperança de vida es va estancar o fins i tot va disminuir en els últims anys en diversos Estats membres de la UE.

A més, com a conseqüència de la pandèmia de covid-19, l’esperança de vida en nàixer es va reduir en la gran majoria dels Estats membres de la UE amb dades disponibles per a 2020.

Els descensos més grans es van registrar en Espanya (-1,6 anys) i Bulgària (-1,5), seguides de Lituània, Polònia i Romania, tots amb -1,4 anys.

A part, els homes es van veure lleugerament més afectats en la majoria dels Estats membres, segons va indicar Eurostat, amb les disminucions més grans en l’esperança de vida registrades a Bulgària (-1,7 anys), Letònia i Polònia (ambdós amb -1,5 anys), així com Espanya i Romania (ambdós amb -1,4 anys).

Eurostat va subratllar que aquests valors estimats per a les esperances de vida l’any 2020 s’aplicarien si les condicions de mortalitat observades durant aquell any, inclosa la pandèmia, duressin tots els anys següents.

tracking