SEGRE

La DGT lamenta la confusió sobre les mascaretes al cotxe

La DGT lamenta la confusió sobre l'ús de la mascareta al cotxe.

La DGT lamenta la confusió sobre l'ús de la mascareta al cotxe.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa tot just uns dies, les xarxes socials i plataformes de missatgeria instantània com WhatsApp es feien ressò d’una notícia publicada en diversos mitjans de comunicació que parlava sobre una nova sanció de la Direcció General de Trànsit (DGT) dirigida a totes aquelles persones que no portin la mascareta dins del cotxe. Una norma que establia sancions com una multa de 500 euros i fins a sis punts del carnet de conduir per treure’s la mascareta dins del vehicle.

Segons l’esmentada notícia, la quantia de les multes varia depenent de la gravetat i tipologia de la falta que es realitzi. Després que aquesta notícia s’hagi viralitzat a través de xarxes socials, la Direcció General de Trànsit ha emès un comunicat: "En relació amb les notícies aparegudes en nombrosos mitjans de comunicació en els últims dies, referides a la DGT i a les denúncies a conductors pel no ús de màscares als vehicles, aquesta Direcció General fa els següents aclariments".

En primer lloc, la DGT recorda que l’organisme no té cap tipus de competències sobre l’ús de les màscares a l’interior dels vehicles: "L’ús de la mascareta és una mesura sanitària i de salut pública, per tant, la DGT no té cap competència en la seva regulació". D’aquesta manera, la Direcció General de Trànsit recorda als conductors i conductores que mai podrien posar una multa per aquesta raó.

Això significa que no podran considerar infracció de trànsit el fet de no portar mascareta al cotxe. No obstant, sí que podran multar-te partint d’una argumentació d’índole sanitària. I és que, tal com ha aclarit el Govern en diverses ocasions, l’ús de mascaretes al vehicle és obligatori sempre que les persones que viatgin juntes no siguin convivents..

tracking