SEGRE

Què es podrà fer i què no a Catalunya a partir de divendres?

Un control dels Mossos dijous a la tarda a l’Ll-11 als Alamús.

Un control dels Mossos dijous a la tarda a l’Ll-11 als Alamús.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d'una Setmana Santa amb mobilitat, el Govern ha decidit recuperar el confinament comarcal a partir de divendres fins, com a mínim, el 19 d'abril.

Queda, per tant, prohibit el moviment entre comarques i l'entrada i sortida de Catalunya  excepte per causa justificada. Són excepcions vàlides les sortides escolars amb pernoctació del grup bombolla i la mobilitat per competicions esportives autoritzades (totes les federades). En canvi, tenir una entrada per assistir a una activitat cultural fora de la comarca no permetrà saltar-se el tancament.

De tota manera, es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública ies manté el toc de queda nocturn 

de les 10 de la nit a les 6 del matí.

Les reunions poden ser de màxim sis persones en interiors i exteriors.

Pel que fa als comerços, es permet l'obertura de tots els comerços no essencials i centres comercials cada dia de la setmana amb un aforament limitat al 30% en establiments comercials.

Cinemes, teatres, auditoris i circs poden obrir al 50%, amb un límit de 500 persones, totes assegudes. Si compleixen amb unes condicions de ventilació i control, podran acollir fins a un màxim de 1.000 persones, totes assegudes i amb assignació prèvia de seients i registre previ.Poden obrir fins a les 10 de la nit, i els espectadors poden tenen un salconduit fins a les 11 hores per tornar d'aquests actes sempre que puguin acreditar-ho mitjançant les entrades. També poden obrir (al 30%) sales de joc, bingos i casinos però no les fires ni els parcs d'atraccions. 

Es poden tornar a celebrar gales, entregues de premis i festivals en el sector cultural. Els Museus, biblioteques i sales d'exposicions es mantenen amb la meitat d'aforament i un límit de 600 persones.

Pel que fa als actes religiosos i cerimònies, continua l'assistència limitada al 30% tot i que s'amplia el límit d'assistents als actes religiosos a 500 persones. Si es respecta el màxim d'aforament del 30%, es podrà arribar a 1.000 persones, si es desenvolupen de forma estàtica, a l'aire lliure o bé en espais físics tancats complint les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garantint mesures de control d'aglomeracions. En tots aquests casos els titulars d'aquestes activitats hauran de presentar una declaració responsable al departament de Justícia, i a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui l'espai de l'activitat.

Els equipaments esportius d'interior -inclosos gimnasos i piscines- es mantenen oberts al 30%, amb ús de mascareta. Es permeten totes les competicions esportives federades, amb públic en totes les competicions d'àmbit català on hi hagi seient preassignat, al 50% a l'aire lliure i al 30% en interiors. Les activitats en grup a l'aire lliure no tenen limitació de persones.

Les terrasses de bars i restaurants seguiran obertes al 100% d'aforament de les 7.30 hores a les 17 hores, mentre que els interiors hauran de limitar l'ocupació a un 30%. Tant a dins com a fora, hi haurà d'haver dos metres entre taules que, com a màxim, poden ser ocupades en grups de quatre persones. Si es tracta d'un grup bombolla, podrà haver-hi fins a sis persones. Els locals de restauració dels centres comercials hauran de romandre tancats. El servei a domicili es pot distribuir fins a les 23 hores.

En el món de l'ensenyament no hi ha canvis substancials: segueix la docència presencial a infantil, primària i ESO i la docència presencial fins al 30% a les universitats. Es permeten les activitats extraescolars en infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.Poden obrir les escoles per a adults, de règim d'ensenyament especial i escoles oficials d'idiomes així com  les escoles de música i dansa.

Els caus i esplais també es poden reprendre i es permeten les pernoctacions en les sortides escolars sempre que siguin amb el grup bombolla del centre.

Es continua recomanant el teletreball en tots els casos que sigui possible i, en cas contrari, augmentar la flexibilitat horària per esglaonar l'entrada i sortida de la feina.

tracking