SEGRE

VACUNACIÓ ASTRAZENECA

Sanitat amplia el límit per vacunar amb AstraZeneca fins als 69 anys

Sanitat i Comunitats Autònomes acorden continuar immunitzant amb AstraZeneca persones de 60 a 65 anys i amplien el ventall fins als 69 anys

Es reprèn la vacunació amb AstraZeneca i s'amplia el límit d'edat fins als 69 anys.

Sanitat amplia el límit per vacunar amb AstraZeneca fins als 69 anysEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública, en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha acordat continuar vacunat amb AstraZeneca a les persones de 60 a 65 anys que ja estan vacunant-se actualment, i que el següent col·lectiu a immunitzar amb aquesta vacuna contra la COVID-19 sigui el de 66 a 69 anys, el grup 5 C.

A través d’un comunicat, Sanitat explica que l’objectiu d’aquesta decisió és "completar com més aviat millor la vacunació de la població més vulnerable a la COVID-19". Així mateix, el Ministeri apunta que "es podran utilitzar altres vacunes" en aquests grups d’edat "en funció de la disponibilitat".

D’altra banda, la Comissió ha optat, tal com es va anunciar aquest dimecres, per posposar la vacunació amb AstraZeneca de les persones menors de 60 anys ja prioritzades en l’Estratègia de Vacunació contra la COVID-19 i que encara no s’hagin vacunat.

Respecte a les persones que han rebut una primera dosi d'AstraZeneca, Sanitat explica que la Comissió "comunicarà pròximament la decisió sobre la segona dosi segons es vagi actualitzant i ampliant l’evidència científica, les avaluacions de l’EMA i en comunicació amb altres països de la UE."

tracking