SEGRE

França posarà Pfizer o Moderna als qui han rebut una dosi d'AstraZeneca

Centre de vacunació en Nogent-sud-Marne, a prop de París.

Centre de vacunació en Nogent-sud-Marne, a prop de París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França injectarà una segona dosi de les vacunes de Pfizer o Moderna als pacients menors de 55 anys que han rebut ja una primera dosi d'AstraZeneca, després d’haver recomanat no injectar aquesta a aquest grup d’edat pels riscos de patir trombes. El ministre de sanitat francès, Olivier Véran, va declarar aquest divendres a la ràdio RTL que aquesta serà la solució que adoptarà l’Alta Autoritat de Sanitat (HAS, sigles en francès), per a la segona dosi de les 500.000 persones, majoritàriament sanitaris, d’aquesta franja d’edat vacunats amb una dosi de AstraZeneca.

Aquest organisme, encarregat d’autoritzar tots els medicaments al país, va suspendre el passat 19 de març les injeccions amb la vacuna britanicosueca als menors de 55 anys, després de l’aparició d’alguns casos de trombes en persones que la van rebre a Europa.

"És coherent dir que no es recomana la vacuna als menors de 55 anys, però si han rebut una primera dosi, els proposarem una altra vacuna d’ARN. Jo mateix formo part d’aquest grup. Rebran una segona dosi en els terminis", va indicar Véran, qui va assenyalar que l’anunci oficial correspon a l’HAS, autoritat independent.

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l’hospital Henri Mondor de Créteil, als afores de París, Jean-Daniel Lelièvre, membre de l’HAS, va confirmar aquesta informació a l’emissora France Info.

Va explicar que no es plantegen posar una segona dosi d'AstraZeneca a aquests ciutadans i que combinar vacunes pot tenir efectes positius.

"Una sola dosi no és suficient per garantir la immunitat a llarg termini contra la covid (...) Hem decidit utilitzar una de les vacunes d’ARN", és a dir, les de Pfizer i Moderna, va assenyalar.

Per a l’expert, encara que la vacuna d'AstraZeneca i les d’ARN tenen tècniques diferents, "condueixen a la producció d’una mateixa proteïna", que és la responsable de generar la immunitat.

Combinar ambdues "dona respostes immunitàries que són més importants que quan s’utilitza una única vacuna", va agregar l’expert, que va recordar que aquest tipus d’estratègies s’utilitza ja en la lluita contra altres malalties, com la sida o l’ebola.

tracking