SEGRE

La història d'amor que s'amaga darrere del kamikaze de l'AP-7

Va ser detingut per conduir més de 30 km en contradirecció i el cadàver de la seua parella al seient del copilot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos van descobrir ahir el cadàver d’un home d’edat avançada en un vehicle en detenir un conductor després de circular més de 30 quilòmetres en direcció contrària per l’AP-7, en el Alt Empordà (Girona). El cos, que era al seient de l’acompanyant, no presentava aparents signes de violència. Els Mossos han arrestat el conductor, un home de nacionalitat suïssa de 66 anys i resident a Espanya. L’home, un gallec de 66 anys que va emigrar fa temps a Suïssa. va declarar que el mort era la seua parella sentimental, de 88 anys, i que havia mort tres setmanes abans mentre viatjaven per Espanya, informa Diari de Girona. Sembla que abans de morir, el detingut li havia promès al seu espòs fer un últim viatge junts per Europa. Des de feia diversos dies s’havien desplaçat per Madrid, Itàlia i França.

Va anar a les 12 del migdia quan els Mossos van començar a rebre avisos que hi havia un conductor que anava en sentit contrari per l’autopista. El vehicle circulava primer cap a França però en detectar el conductor un control de la policia de fronteres francesa a l’altura de Voló, a prop de La Jonquera, aquest va fer un canvi de sentit a la mateixa calçada.

L’home va circular de forma negligent fent cas omís a les indicacions policials perquè s’aturés|detingués i va sortir 5 de l’autopista, en L’Escala. A partir d’aquí tampoc no va parar el cotxe, sinó que va seguir la fugida per carreteres secundàries fins que a l’altura de Jafre, quan ja l’havien atrapat diverses patrulles, el cotxe perseguit va sortir de la via.

La sorpresa dels agents va ser majúscula quan a l’interior del vehicle van localitzar, al seient de l’acompanyant, el cos momificat d’un home gran tapat amb una manta. Una vegada detingut, el conductor va ser atès en un centre sanitari i després traslladat a la comissaria de La Bisbal. El cadàver ha estat traslladat a les instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal de Girona, on avui se li practicarà l’autòpsia. Allà es coneixeran les causes de la seua mort, encara que fonts de la investigació reiteren a falta de confirmació que, aparentment, no sembla que es tracti d’un crim.

L’opció principal que s’estudia|remena és que la destinació|destí del vehicle abans de trobar-se amb el control policial a França era Suïssa, encara que serà la investigació la que determini els motius que van portar al conductor a circular per terra espanyol amb la seua parella morta fa setmanes abans de tornar al país d’on el mort era originari.

tracking