SEGRE

ENTREVISTA MODA

«La desfilada clàssica seguirà»

«La desfilada clàssica seguirà»

«La desfilada clàssica seguirà»CUSTO BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què pot esperar el públic de la nova col·lecció de tardor-hivern de Custo Barcelona?

Sota el lema d’I am the power but you too (soc el poder, però tu també), hem volgut apel·lar a l’esperit de resistència que tenim tots per enfrontar-nos a la pandèmia. Oferim 62 propostes de roba per a dona que es divideixen en tres blocs: dessuadores que combinen cotó amb teixits tecnològics i que són perfectes tant per ser a casa com per estar a l’altura d’un esdeveniment; vestits molt experimentals des del punt de vista de les línies, el volum i els materials i un últim bloc de peces exteriors, com parques i plomissols.

Com ha canviat la Covid-19 el món de la moda?

Ha canviat moltíssim perquè la moda és socialització, un concepte que ara és més complicat que mai. A nivell de treball, el tempo de la indústria s’ha tornat més lent i llarg. També s’han hagut d’implementar diferents alternatives virtuals per poder presentar les col·leccions com són els fashion films, encara que crec que les desfilades tradicionals sobreviuran al pas dels anys.

El 2019, Custo Barcelona va firmar aliança amb la casa italiana Velmar. Per què?

Volíem donar un gran impuls internacional a la marca, encara que l’acord va arribar mesos abans de la pandèmia de la Covid-19 i aquests projectes han quedat més pausats.

Fa uns mesos va participar en la ‘Batalla monumental’ de TV3 per defensar la Seu Vella. Com recorda la desfilada que va acollir el monument l’any 2008?

Va ser la desfilada més emocional de tota la nostra carrera. No només pel fet de ser a casa i el vincle emocional que suposa això, sinó perquè va ser l’escenari més singular en el qual hem desfilat mai: un monument que té més de 800 anys d’història.

Tornaria a plantejar-se un projecte com aquell a Ponent?

Sempre estem oberts a fer nous projectes creatius i, sens dubte, si des de Lleida se’ns fes algun tipus de proposta, estaríem encantats.

Aprofita el temps lliure per fugir dels focus de la moda i tornar a casa, al Pallars Jussà?

Sí. De fet la setmana passada vaig passar les festes a la Val d’Aran i també vaig passar per Tremp. El seu paisatge és tot un referent de naturalesa i m’encanta.

Ha canviat molt la indústria des que va començar fa més de quaranta anys?

Sí, ha canviat completament. Queda molt poc del que vam conèixer en els nostres inicis. Ara la indústria és molt estratègica i, a més, el canvi cap a les plataformes virtuals és brutal. Avancem cap a un model comercial i una era digital que ho inundaran tot.

tracking