SEGRE

ESNOTICIA

En vigor el tancament comarcal de nou tret per anar a Andorra

Malgrat que les autoritats recomanen evitar desplaçaments || Mossos i policies locals duen a terme controls dinàmics

Control de mobilitat ahir a la tarda de la Policia Local de Tàrrega a la carretera C-14.

Control de mobilitat ahir a la tarda de la Policia Local de Tàrrega a la carretera C-14.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El confinament comarcal va entrar novament en vigor ahir fins al pròxim dia 19 i els Mossos i Policies Locals seguiran desplegant controls dinàmics. Malgrat les restriccions de mobilitat, es mantenen les excepcions habituals dels desplaçaments justificats com anar a la feina o per causes de força major i també s’inclouen noves excepcions com els desplaçaments per a les competicions esportives autoritzades i les excursions dels grups bombolla escolars.

En canvi, està prohibit desplaçar-se per anar a segones residències fora de la comarca, allotjaments turístics o espectacles culturals. També es pot anar a Andorra després de l’acord al qual van arribar ahir la Generalitat i el Govern del Principat pel qual s’interpreta que la mobilitat a nivell de la frontera és lliure per als residents dels dos territoris.

Els viatges per anar a competicions esportives autoritzades sí que estan permesos

D’aquesta manera, els residents d’Andorra poden anar a l’Alt Urgell complint, una vegada arribats a destinació, les normes sanitàries d’aplicació; només es podrà saltar el confinament comarcal per anar i tornar d’Andorra, però no durant l’estada a Catalunya. De la mateixa manera, els residents de Catalunya poden desplaçar-se a Andorra, i passar per diferents comarques; tant per a uns com per als altres s’haurà d’omplir el certificat d’autoresponsabilitat. Tanmateix, tots dos governs fan la “recomanació ferma” d’evitar els desplaçaments excepte en motius justificats i dins dels nuclis de convivència o bombolles habituals.

D’altra banda, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, va afirmar que correspon al Govern decidir si el confinament comarcal passa a ser per vegueries o regions sanitàries. En declaracions a Catalunya Ràdio, Delgado va assenyalar que un confinament per comarques aconsegueix més contenció de la mobilitat, encara que també provoca “més concentració” a les zones més poblades.

tracking