SEGRE

ESNOTICIA

Madrid demana vacunar menors de 60 amb AstraZeneca si ells volen

El ministeri de Sanitat estudia posar segones dosis de les marques Pfizer o Moderna || Dimarts arriben els primers vials de Janssen, que és monodosi

Carolina Darias va aprofitar ahir per visitar l’Hospital Universitari Insular de Las Palmas.

Carolina Darias va aprofitar ahir per visitar l’Hospital Universitari Insular de Las Palmas.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha sol·licitat de manera formal al ministeri de Sanitat, a través de la comissió de salut pública, que menors de seixanta anys puguin vacunar-se de manera voluntària amb la vacuna d’AstraZeneca. Així ho va anunciar durant la seua visita al dispositiu de vacunació massiva del Wizink Center, que va començar a funcionar ahir.

En el cas que el Govern d’Espanya donés el vistiplau a la seua petició, es facilitaria a la persona interessada un consentiment perquè el firmi. “El ministeri continua establint límits d’edat sense basar-se en criteris científics.

Ni el ministeri de Sanitat ni el president del Govern no han de ficar la vacunació en campanya. Nosaltres estem centrats a immunitzar els madrilenys i ens preocupa molt l’arribada de vacunes”, va afirmar.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va situar les decisions entorn de la vacunació en el marc del Consell Interterritorial de Salut. Va fer una crida a la calma sobre la utilització del fàrmac d’AstraZeneca i va insistir que els experts estan valorant diferents opcions respecte a quin procediment seguir amb la segona dosi.

Després de defensar la seguretat que ofereixen totes les vacunes, va dir que hi ha diversos escenaris per a les persones menors de seixanta anys que ja han rebut la primera dosi d’aquesta farmacèutica. Un d’aquests escenaris suposa no aplicar una segona injecció, ja que la primera estableix un percentatge de protecció del 70%.

El segon escenari és posar una segona dosi en el temps oportú amb una altra vacuna de tipologia RNA, una cosa que ja han adoptat altres països com Alemanya o França. Suposaria utilitzar les vacunes de Pfizer o Moderna per completar dos dosis.

Carolina Darias va dir que dimarts arribaran a Espanya els primers vials de la vacuna de Janssen, que només necessita una dosi. Les previsions del ministeri de Sanitat són que Espanya rebi fins a 5,5 milions de vials de Janssen entre els mesos d’abril i juny.

“Dimarts a primera hora arriben aquestes vacunes i en principi s’aplicarà d’acord amb l’última actualització de l’estratègia de vacunació en la mateixa tipologia que les d’RNA; és a dir, que anirem convergint de vuitanta anys cap avall”, va apuntar.

tracking