SEGRE

GUIA

Madrid suspèn l'activitat de Vivotecnia després de veure indicis de maltractament animal

Madrid suspèn l’activitat de Vivotecnia després de veure indicis de maltractament animal

Madrid suspèn l'activitat de Vivotecnia després de veure indicis de maltractament animal

Madrid suspèn l'activitat de Vivotecnia després de veure indicis de maltractament animalFoto: EFE/Carlota Saorsa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid ha decidit suspendre l’activitat investigadora del laboratori Vivotecnia després que, arran d’una denúncia, es constatessin indicis de maltractament animal després de realitzar una inspecció.

Segons ha informat aquest diumenge el Govern regional en un comunicat, la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat ha pres aquesta decisió després que aquesta setmana es donés a conèixer un vídeo en el qual es revelaven conductes "que suposarien una infracció molt greu de la normativa que regula l’ús d’animals d’experimentació en aquest laboratori d’assajos clínics".

Quan es va conèixer el vídeo, la Comunitat va obrir un procediment i va enviar amb caràcter immediat una inspecció perquè recollís informació sobre els fets coneguts dels quals no constava denúncia prèvia.

"Després de comprovar l’existència dels esmentats fets, es va procedir immediatament a suspendre de manera temporal l’activitat investigadora, amb la prohibició expressa de realitzar nous projectes amb animals. Així mateix, va posar en coneixement del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) l’ocorregut", ha explicat el Govern.

La Comunitat està en comunicació "permanent" amb el SEPRONA per si calgués obrir diligències prèvies i posar els fets en coneixement d’un jutjat per un suposat delicte de possibles maltractaments cap als animals.

D’altra banda, s’ha assegurat el benestar dels animals residents en el laboratori, que han quedat sota la cura i supervisió constant de la Comunitat, i d’un veterinari in situ, en tant es determina la destinació dels mateixos.

També es contempla el seu trasllat a centres d’acolliment amb la seua posterior adopció, en funció de la qual cosa estableix la normativa de protecció dels animals utilitzats en experimentació i altres finalitats científiques.

Aquest diumenge santuaris, associacions i protectores d’animals de diversos punts del país, a més de demanar el tancament de la biotecnològica, han sol·licitat en un comunicat cedir la custòdia dels animals a entitats que puguin garantir el seu benestar.

L’organització Cruelty Free Internacional va donar a conèixer divendres passat un vídeo en el qual es mostra el suposat maltractament animal i l’extrema crueltat a què són sotmesos a Vivotecnia.

Vivotecnia va enviar un comunicat en el qual el seu director executiu, Andrés König, sol·licitava a l’autoritat competent una inspecció voluntària "a la màxima brevetat possible".

König assenyalava que havia vist amb "molta preocupació" les imatges i vídeos publicats, imatges que li han deixat "consternat i preocupat" i que no representen "la realitat del dia a dia" a Vivotecnia durant els seus 21 anys d’existència.

Ahir, l’organització per la defensa dels animals AnimaNaturalis va anunciar que emprendrà accions legals contra aquest laboratori; aquest diumenge ho ha fet Pacma.

La campanya civil posada en marxa en change .org demanant el tancament de la companyia ha superat les 165.000 firmes.

tracking