SEGRE

Com es pot evitar pagar les comissions dels bancs?

Els bancs han començat a endurir els requisits dels seus comptes corrents per cobrar comissions

La banca per internet una alternativa per a, de moment, no pagar comissions.

Com es pot evitar pagar les comissions dels bancs?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bancs apliquen cada dia més comissions als seus usuaris per poder mantenir els seus negocis. Els baixos tipus d'interès han fet que, amb més freqüència, recorrin a al cobrament de serveis que abans eren gratuïts. Però hi ha alguns consells per evitar les comissions dels bancs i mantenir el compte gratis.

Segons la plataforma HelpMyCash, en alguns casos ni tan sols cal canviar d'entitat per deixar de pagar comissions, ja que moltes de les entitats que han augmentat el cost dels seus comptes disposen també d'alternatives gratuïtes. "Això sí, en general són comptes digitals, pensats perquè el client realitzi les operacions bàsiques (transferències, reintegraments d'efectiu, pagament de rebuts i impostos, consultes de moviments, etc.) a través dels caixers o la banca en línia", expliquen els experts del comparador. "El principal hàndicap d'aquest punt", continuen, "és que alguns dels comptes sense comissions que ofereixen els bancs estan reservats únicament per a nous clients, de manera que els que ja formen part del banc no sempre poden fer el canvi".

Un exemple que proposen des d'aquest comparador és el cas de CaixaBank: "els clients que hagin de pagar comissions pels seus comptes corrents, poden obrir un compte a Imagin, la marca en línia del banc. Imagin només permet operar a través del mòbil (no disposa de plataforma web) i ofereix menys serveis que CaixaBank, però els seus titulars seguiran podent treure diners gratis en tots els caixers i no hauran de complir cap requisit de vinculació per no pagar comissions", expliquen.

Avui dia els bancs primen els usuaris que tinguin la nòmina o la pensió domiciliada en el seu compte bancari. Per exemple, la Cuenta Nómina de Bankinter, a més de no cobrar despeses de manteniment ni per transferències inclou una targeta de crèdit gratis amb la qual es pot treure diners sense cost en més de 17.000 caixers. Això sí, per contractar-la cal domiciliar una nòmina de 800 euros o més, tres rebuts al trimestre i realitzar tres compres amb targeta cada tres mesos.

Un altre compte semblant és la Cuenta Nómina de ING. No cobra comissions ni per l'operativa bàsica ni per les targetes de dèbit i de crèdit i, a més, permet fer transferències gratis que arriben el mateix dia. En aquest cas, per gaudir de tots els seus avantatges cal domiciliar una nòmina, pensió o prestació per desocupació de qualsevol import o rebre transferències des d'un altre banc de 700 euros al mes

Consells per evitar el pagament de comissions pel compte corrent

Domiciliar ingressos i /o despeses. És el primer dels trucs, i presenta modificacions respecte a les polítiques anteriors. En el cas de Santander, només els comptes que domiciliïn una nòmina i tres rebuts i contractin algun producte de finançament, estalvi o assegurança no pagaran comissions pel manteniment del seu compte corrent. Altres bancs també s'han sumat a aquesta estratègia, exigint als seus usuaris la contractació d'altres serveis.

Gestions telemàtiques. El servei al client és una altra de les condicions que les entitats bancàries solen imposar per no cobrar comissions pel manteniment del compte corrent. En aquest sentit, BBVA ha encarit totes les transaccions que es realitzin en una oficina, des de transferències -que costaran 6 euros-fins a retirar diners en finestreta (2 euros). Per això, els experts recomanen realitzar aquest tipus d'operacions a través de les webs o apps dels bancs, que no solen incloure despeses associades.

Activa la correspondència en línia. L'enviament de correspondència en paper està començant a comportar comissions en algunes entitats. En aquest sentit, l'usuari pot renunciar-hi i rebre totes les seves comunicacions per correu electrònic, l'app o la pàgina web del seu banc. A més, diversos bancs també associen despeses a l'atenció presencial, de manera que pots renunciar-hi i convertir-te en un client 100% digital per estalviar les comissions.

La banca digital com a alternativa. En aquest moment, hi ha multitud de bancs digitals que ofereixen comptes corrents sense cap tipus de comissió ni condicions per no pagar ni un cèntim. 

 
tracking