SEGRE

Com declarar criptomonedes a la declaració de la Renda?

Criptomonedes.

Criptomonedes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després del gran auge de les criptomonedes durant aquests últims mesos, es posa en qüestió si s'ha de declarar aquests actius en la Renda.

Malgrat ser una moneda digital, es determina que la compra de criptomonedes no obliga el contribuent a declarar-les. Això no obstant, en el moment en el qual es venguin i, per tant, es realitzi un moviment de divises adquirides obtenint guanys o pèrdues, el ciutadà ho ha de fer.

Com declarar criptomonedes

Per a això, el contribuent ha d'incloure les criptomonedes a la casella 389 de la Declaració de la Renda, presentant els guanys o pèrdues de les vendes efectuades de l'1 de gener al 31 de desembre de 2020. Aquestes han d'anar a l'apartat 'altres guanys patrimonials a integrar en la base imposable de l'estalvi'. 

En el cas que hi hagi pèrdues en la venda de criptomonedes, aquestes es compensen amb els guanys d'altres transmissions. El resultat global podrà compensar-se fins el 25% amb els guanys dels rendiments del capital.

Si el contribuent realitza el minat de criptomonedes, l'acte de les quals es defineix com el procés de creació de monedes digitals a canvi d'obtenir-les per a si mateix, és necessari que es doni d'alta com a autònom, ja que no deixa de ser una activitat econòmica que s'assimila a qualsevol altre treball per compte d'altri.

tracking