SEGRE

Un vehicle robotitzat entrega comandes de Domino's Pizza

L’empresa nord-americana Nuro revoluciona les entregues a domicili utilitzant vehicles autònoms elèctrics

El vehiculo R2 de Nuro.

Un vehicle robotitzat entrega comandes de Domino's Pizza@nuroteam

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Texas, des d’aquesta setmana, Domino’s Pizza ofereix un servei d’entrega diferent per als clients que ho elegeixin a Houston. No serà un repartidor el que entregui les comandes, sinó un robot. Es tracta d’un vehicle totalment autònom fabricat per l’empresa nord-americana Nuro, amb el qual treballen també empreses com Walmart o la cadena de supermercats Kroger. Nuro ja té permís als EUA per posar al carrer fins a  5.000 d’aquests cotxes autònoms.

Quan els habitants de Houston demanin una pizza, podran elegir que els l'entregui el robot . En seleccionar aquesta opció, rebran un PIN i podran rastrejar la ubicació del vehicle a través de missatges de text al seu smartphone o a la pàgina de Domino’s.

Una vegada que arribi el robot, se’ls demanarà als clients que introdueixin el PIN a la pantalla tàctil ubicada al centre del vehicle. Després de digitar la contrasenya, les portes s’obriran suaument cap a dalt, perquè el client pugui recollir la seua pizza.

L’empresa Nuro és una empresa emergent, fundada el 2016 per enginyers procedents del projecte de cotxe autònom de Google, amb seu en Mountain View (Califòrnia) i avui està valorada en 2.700 milions de dòlars. Els seus responsables no parlen del R2 com a cotxe, sinó com a “robot elèctric de repartiment”. Però el cert és que el seu aspecte exterior és el d’un petit turisme urbà (2,74 metres de llarg; 5 cm més que un Smart Fortwo), circula per carrers i carreteres i té un disseny molt quadrat amb les rodes situades a les cantonades de la carrosseria, la millor manera d’aprofitar al màxim l’espai interior.

Podria arribar aquest sistema aquí? Espanya compta amb el marc legal per realitzar proves amb cotxes autònoms des de l’any 2015. El dubte arriba cuendo es llegeix en la Instrucció 15.V-113 que “s’exigirà durant la circulació que el conductor sigui a tota hora en disposició de prendre el ple control del vehicle, tant si es troba a l’interior de l’habitacle com si el condueix o maneja|manipula en remot.”

tracking