SEGRE

Acusen el bisbe Novell d'homòfob i misogin

La Cugula assegura que manté “un discurs d’odi cap a col·lectius minoritaris” || Demana al consell comarcal que actuï

Imatge d'arxiu d'una missa del bisbe Novell, al centre

Acusen el bisbe Novell d'homòfob i misoginACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat LGTBI La Cugula ha denunciat una sèrie d’escrits del bisbe de Solsona, Xavier Novell, al qual considera misogin i homòfob. Segons van difondre a través de les xarxes socials, el bisbe manté des de fa anys un “discurs d’odi” cap a “col·lectius minoritaris i oprimits” i es queixen que no hi ha hagut cap resposta per part de les institucions. L’entitat ha fet arribar la seua denúncia al Servei d’Atenció Integral (SAI) del Solsonès, un òrgan dependent del consell comarcal creat el 2018 per contribuir a la sensibilització social LGTBI.

En els seus escrits, afegeixen, Novell ha relacionat l’homosexualitat amb la delinqüència, ha qualificat l’avortament com un fet “abominable” i fins i tot “ho ha comparat amb l’holocaust nazi”. Davant d’aquesta situació, La Cugula assegura que “la població de la nostra ciutat se sent desemparada”, ja que denuncia que aquest tipus d’“agressions i discursos d’odi” no reben cap resposta.

Per aquest motiu, insten el SAI territorial de Lleida que actuï de “forma clara” per aturar aquestes “agressions” que pateixen al Solsonès i que “vetlli per la seguretat mental i física” de totes les persones que viuen a la comarca.

Paral·lelament, La Cugula ha iniciat una campanya de recollida de firmes per denunciar de forma conjunta les glosses del bisbe.

tracking