SEGRE

Com optar als ajuts públics per a la compra de cotxes elèctrics

El Pla Moves III destinarà 400 milions d’euros a subvencions per adquirir vehicles elèctrics

Un vehicle elèctric en plena recàrrega.

Com optar als ajuts públics per a la compra de cotxes elèctrics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte passat  van entrar en vigor els ajuts del pla Moves, un programa de subvencions a l’adquisició de vehicles elèctrics, híbrids endollables i de pila de combustible d’hidrogen i a la instal·lació de punts de recàrrega amb una partida pressupostària de 400 milions d’euros que podria ampliar-se fins els 800 milions fins finals de 2023.

La compra d’un cotxe 100% elèctric gaudirà de fins 7.000 euros de bonificació, mentre que un híbrid endollable farà el mateix amb fins 5.000 euros. Els vehicles de segona mà estan exclosos, excepte aquells automatriculats pels concessionaris sempre que hagin passat menys de nou mesos entre el registre i la seua venda. En aquest cas, cada concessionari té limitada la venda de 30 unitats electrificades (davant els quatre actuals) amb suport del Moves. Les motocicletes poden optar als ajuts sempre que siguin elèctriques. El seu preu no pot superar els 10.000 euros en els models equivalents a una cilindrada superior als 50 centímetres cúbics.

Comprar un turisme de pila de combustible (hidrogen) o elèctric pot suposar per a un de particular o un treballador autònom rebre una ajuda de 4.500 euros, ampliable fins 7.000 euros si a canvi es desballesta un altre vehicle amb més de set anys d’antiguitat. Les furgonetes elèctriques i d’hidrogen podran comptar amb una ajuda de fins 7.000 euros, ampliable a 9.000 euros si s’achatarra una altra. Els usuaris amb discapacitat per mobilitat reduïda, els que l’utilitzin com a taxi o vehicle VTC i habitants de municipis de menys de 5.000 habitants tindran un 10% d’ajuda addicional.

En el cas de les pimes, els ajuts poden oscil·lar entre els 1.700 euros i els 2.900 euros per a turismes, ampliables fins els 4.000 euros en cas de treure un altre vehicle de la circulació. Per a les grans empreses, els ajuts cauen a una forquilla|agulla de ganxo d’entre 1.600 euros i 2.200 euros, ampliables a entre 2.300 euros i 5.000 euros amb el programa d’achatarramiento. Els ajuts per a furgonetes poden oscil·lar fins els 5.000 euros en cas de pimes, sempre i quan s’entregui un altre furgó per a achatarrar.

El Moves III també planteja una subvenció del 70% per a autònoms, particulars i comunitats de propietaris que vulguin instal·lar un punt de recàrrega. Per a les empreses, els percentatges van des del 55% de les petites i mitjanes fins el 35% de les grans, si el punt que s’instal·larà serà d’accés públic. En el cas d’accessos privats, l’ajuda es redueix al 30%.

tracking