SEGRE

TURISME RURAL

La Baronia de Rialb, entre els 10 finalistes que opten a Capital Turismo Rural 2021

La Baronia de Rialb, els10 finalistes que opten a Capital Turismo Rural 2021

Imatge d’una visita guiada ahir al patrimoni romànic de la Baronia de Rialb.

Imatge d’una visita guiada ahir al patrimoni romànic de la Baronia de Rialb.OFICINA DE TURISMO DE LA BARONIA DE RIALB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de reserves EscapadaRural .com ha anunciat aquest dimecres la llista de les deu localitats finalistes que opten a ser la Capital del Turisme Rural 2021.

Els municipis, elegits d’entre 247 candidatures, són Aia (Guipúscoa), Chelva (València), Cuacos de Yuste (Càceres), Daroca (Saragossa), La Baronia de Rialb (Lleida), Olvera (Cadis), Ortigueira (A Coruña), Sepúlveda (Segòvia), Taramundi (Astúries) i Yeste (Albacete), ha informat la plataforma en una nota de premsa.

A partir d’avui, s’obre el període de votació popular per elegir el poble vencedor, que finalitza el 14 de maig.

El 18 de maig es farà públic el nom de la nova Capital del Turisme Rural 2021, que celebra aquest any la seua cinquena edició.

Com en els tres anys anteriors, deu bloguers de viatges apadrinaran els finalistes, "exercint d’ambaixadors" a través dels seus blogs i perfils en xarxes socials per aconseguir més vots, ha explicat la plataforma.

EscapadaRural .com ha explicat que les 247 candidatures rebudes aquest any suposen un 20 % més que les presentades l’any anterior.

La normativa del concurs estableix que són els empresaris de turisme rural els encarregats de presentar les candidatures i, d’entre elles, la plataforma ha seleccionat els 10 finalistes partint dels requisits que tinguin menys de 10.000 habitants, apostin per un turisme rural de qualitat i que no hagin competit en edicions anteriors.

"Estem convençuts que aquesta nova edició del concurs atraurà l’interès de tots aquells viatgers que gaudeixen del turisme rural, donant suport així a una iniciativa que pretén fomentar aquest tipus de turisme alhora que dona visibilitat i posa de relleu el ric ecosistema de pobles que tenim a Espanya?, ha assegurat la responsable de premsa de la plataforma, Empar Baños.

En l’última edició, el 2020, va ser Potes (Cantàbria) la que es va proclamar com a Capital del Turisme Rural.

En edicions anteriors, les vencedores han estat Santillana del Mar (Cantàbria), Aïnsa-Sobrarbe (Osca) i Sigüenza (Guadalajara).

tracking