SEGRE

El risc de trombes és més alt si es té Covid-19 que vacunant-se

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha assegurat aquest dijous que el risc de patir un esdeveniment trombòtic és "més alt" si es pateix el Covid-19, que si es rep la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per AstraZeneca o la de Janssen.

Kluge s’ha pronunciat així en roda de premsa amb motiu dels casos de trombes rars detectats en persones a qui se’ls havia administrat la vacuna d'AstraZeneca, i després que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglès) hagi anunciat que està "accelerant" la seua avaluació sobre la possible relació entre la vacuna de Janssen contra la Covid-19 i els casos "molt rars" de trombes amb plaquetes baixes, de la qual espera emetre una recomanació "la propera setmana".

A més, això es produeix després que els Estats Units recomanessin aquest dimarts que se suspengui l’ús de la vacuna mentre es revisen sis casos de trombes en les més de 6,8 milions de persones que han rebut aquesta vacuna. A més, Janssen ha anunciat també la seua decisió de retardar proactivament el llançament de la vacuna a Europa mentre continuen les investigacions.

"L’OMS es pren seriosament la seguretat de les vacunes i oferirem consells aviat. Apressem els estats que informin d’esdeveniments que succeeixen amb les vacunes. El risc de tenir un trombe és més alt si tens Covid que si et vacunen amb AstraZeneca. L’OMS recomana protegir-se de la Covid quan abans millor", ha conclòs Kluge.

tracking